У Мінських угодах про відведення військ не йдеться, – Порошенко

 

П’ятий президент заявляє, що Мінські угоди не передбачають відведення військ від лінії розмежування.

Як передає “Новинарня“, про це народний депутат Петро Порошенко сказав у середу, 18 вересня, під час засідання комітету Верховної Ради.

“Хочу підкреслити: ніякого розведення військ в мінських угодах немає, ви його не знайдете. Це елемент, який наближає компонент безпеки, який ми повинні встановити. Миротворці, підкреслюю – не “ескорт-сервіс”, як хотів Путін, а миротворці по всій території України. Не базуючись на досвіді Придністров’я або Осетії, а миротворці з мандатом ООН”, – заявив він.

Миротворчі сили, за словами Порошенка, повинні забезпечити безпеку для проведення вільних виборів на Донбасі – з українськими партіями, за українським законодавством і під контролем ЦВК України.

Звертаючись до присутнього на засіданні глави МЗС Вадима Пристайка, Порошенко підкреслив, що вибори на окупованих територіях можливі тільки після відновлення там українського суверенітету.

Як інформувала “Новинарня“, міністр закордонних справ Вадим Пристайко 18 вересня заявив, що дав згоду на застосування “формули Штайнмайєра” для врегулювання ситуації на окупованій частині Донбасу.

Читайте також:
“Зменшення числа обстрілів і жертв”: Пристайка спіймали на слові

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна