На Донбасі тривають підготовчі заходи з повного відведення військ, – командувач ОС

 

Уздовж всієї лінії розмежування в Донецькій і Луганській областях проводяться підготовчі заходи з відведення військ.

Про це заявив командувач операції Об’єднаних сил генерал-лейтенант Володимир Кравченко у Краматорську на зустрічі з координаторкою системи ООН з гуманітарних питань, постійним представником Програми розвитку ООН в Україні Оснат Лубрані, повідомляє пресцентр штабу ОС у середу, 18 вересня.

“На сьогодні проводяться підготовчі заходи з відведення військ уздовж всієї лінії розмежування. Таке завдання визначено начальником генерального штабу Збройних сил, міністром оборони та главою держави”, – сказав генерал Кравченко.

“Ми до цього готові заради покращення життя наших громадян та, зрештою, все буде залежати від дзеркальних дій з протилежного боку”, – додав КОС.

Варто зазначити, що ці заяви генерала Кравченка не були головним інформаційним приводом у повідомленні пресцентру ОС, а лише пересічними темами розмови з координаторкою від ООН.

“Під час брифінгу сторони обговорили актуальні питання захисту цивільного населення в районах, де ведуться бойові дії та консолідації зусиль щодо подальшого надійного захисту мешканців, які проживають впритул до лінії зіткнення. Також пані Оснат Лубрані висловила впевненість в тому, що плідна співпраця продовжуватиметься, зокрема, в межах усталеного механізму цивільно-військової координації”, – ідеться на початку пресрелізу.

Серед іншого, командувач ОС Володимир Кравченко “наголосив на тому, що в гуманітарній сфері відбулися зрушення на краще”.

“На Станиці Луганській тривають активні підготовчі роботи до початку робіт з відновлення мосту: підготовлено майданчик під будівельну техніку та для розміщення будівельних матеріалів. Вже розширено та відновлено дорожнє покриття під’їзної дороги. Незабаром заплановано запустити додатковий автобус, щоб перетин лінії зіткнення для наших громадян був ще простішим та комфортнішим”,  – сказав командувач.

Також він розповів про перспективи створення безпечних районів навколо населених пунктів Золоте та Петровське після розведення військ у цих районах.

Читайте також:
У Станиці встановили веб-камеру: за ремонтом мосту можна стежити онлайн. LIVE

Як інформувала “Новинарня“, після обміну полоненими з РФ 7 вересня президент Володимир Зеленський заявив, що вони з Путіним виконали домовленості на першому етапі, а далі передбачається зокрема й повне відведення військ по всій лінії розмежування.
“Мені здається, ми всі зробили перший крок… Я впевнений, що ми знаємо, що робити далі… Далі ми будемо наближатися до часу повернення всіх наших полонених і продовжувати вже в Мінському процесі розведення військ двома етапами: Золоте, Петрівське – спочатку, а потім розведення по всій території і вже припинення вогню повною мірою і припинення війни“, – сказав Зеленський.

Читайте також:
Доба ООС 17 вересня: 11 ворожих обстрілів, один воїн загинув, два – поранені

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна