Суд розгляне оскарження нової редакції українського правопису 29 жовтня

 

Окружний адміністративний суд міста Києва відкрив провадження у справі про визнання незаконним та скасування Постанови Уряду №437 від 22 травня 2019 року, яким був затверджений український правопис у новій редакції.

Відповідачем у справі визначені Кабінет Міністрів України, третя особа — Міністерство освіти і науки України, йдеться на сайті суду.

Суд прийняв до розгляду справи за правилами загального позовного провадження і призначив підготовче засідання на 29 жовтня 2019 року.

Нагадаємо, 22 травня Кабінет міністрів схвалив нову редакцію українського правопису. Документ у новій редакції розробили фахівці Української національної комісії з питань правопису. Він має замінити редакцію від 1992 року.

У провадженні Окружного адміністративного суду міста Києва вже перебуває справа про оскарження українського правопису в новій редакції за позовом матері семикласниці до Кабінету міністрів України. У цій справі судом вже було проведено два підготовчі засідання.

Читайте також:
Замість бюджету уряд вніс до Ради “Проект закону бюдлт”

Місто на Донеччині повністю відмовилося від класів навчання російською мовою

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна