Мати школярки оскаржує в Окружному адмінсуді нову редакцію українського правопису

 

В Окружний адміністративний суд міста Києва надійшов позов до Кабміну з оскарженням нової редакції українського правопису.

Про це 5 червня повідомляє прес-служба суду.

Позивачка, яка діє в інтересах свої доньки – учениці 7-го класу, просить суд визнати протиправною та нечинною Постанову Кабінету Міністрів України №427 від 22 травня 2019 року “Питання українського правопису”.

На думку позивачки, Уряд, ухвалюючи зміни до правопису, “діяв поза межами своїх повноважень та не врахував реального стану розвитку української мови, що ускладнить її вивчення та грамотне використання”.

Наразі вирішується питання про відкриття провадження в адміністративній справі, зазначили в суді.

Як інформувала “Новинарня“, 22 травня Кабінет Міністрів схвалив оновлений Український правопис у новій редакції, який замінить редакцію 1992 року. Зміни правописів відбуваються регулярно.
Нова редакція Українського правопису офіційно почала діяти 3 червня. З цього часу рекомендовано застосовувати норми та правила нової редакції правопису в усіх сферах суспільного життя. Водноча передбачена варіативність та певний перехідний період. У Міністерстві освіти та науки України зазначили, найближчі п’ять років питання на ЗНО стосуватимуться лише тих норм, які не змінилися.

Читайте також:
Оновлений Український правопис: що змінилося і чого не вистачає

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна