Денисова про заяву Москалькової: від Росії ніяких пропозицій не надходило

 

Уповноважена ВР з прав людини Людмила Денісова заявила, що з боку Росії не надходило жодних пропозицій щодо угоди про припинення кримінального переслідування росіян і українців на паритетних засадах, про яку заявила російський омбудсмен Тетяна Москалькова.

Про це Денисова сказала в інтерв’ю ВВС-Україна

“Я, як і ви, прочитала про це в новинах. Якщо вона (Москалькова. — “Н“) звернеться офіційно і буде це пропонувати, то ми будемо це питання розглядати. Потрібне звернення, адже так можна говорити будь про що. Сьогодні немає ніяких пропозицій”, – зауважила Уповноважена Верховної Ради.

“Ми далі будемо працювати над тим, аби відбулися наступні звільнення”, – додала Денісова.

Також вона повідомила, що у списках, переданих Москальковій та уповноваженим органам, які займаються питаннями звільнення, було 150 громадян України.

“Зараз була перша група з 35 осіб, яких вже повернули… Ми продовжуємо далі працювати над тим, щоб повернути всіх… Перемовини тривають, це лише початок”, зазначила омбудсмен.

На запитання, чи тривають переговори щодо звільнення ув’язнених Росією кримських татар, Денісова відповіла:

Вони теж в цьому списку, адже ми не можемо розділяти так, ніби це — українці, а це — кримські татари. Всі вони — громадяни України і вони всі у списку”.

Раніше Уповноважениа з прав людини в РФ Тетяна Москалькова запропонувала укласти між Україною і Росією угоду, яка дозволила б припиняти кримінальне переслідування росіян і українців на паритетних засадах.

“Вважаю доречним у перспективі вийти на укладення міждержавної угоди про врегулювання правового становища осіб, які мають громадянство Росії і України, і бажають повернутися додому, яка в тому числі могла б правовими засобами вирішити питання про припинення щодо них кримінального переслідування на паритетних засадах”, — заявила російська омбудсмен.

Читайте також:
Обмін в’язнями України з РФ: реакція Європи і наміри особисто нагородити Сенцова

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.