На посаду мовного омбудсмана претендують 14 кандидатів

 

На посаду Уповноваженого із захисту державної мови претендують 14 кандидатів.

Про це повідомив головний спеціаліст департаменту моніторингу рівних прав та свобод Секретаріату Уповноваженого Верховної Ради Андрій Гнаповський, передає “Укрінформ”.

“Прийом документів завершився 30 серпня, конкурс відбудеться завтра, 4 вересня, і проходитиме впродовж всього дня. Претендує на посаду мовного уповноваженого 14 конкурсантів”, — сказав він.

Гнаповський зазначив, що зі списком кандидатів на посаду можна ознайомитись на сайті на сайті омбудсмена.

Він також додав, що після оголошення результатів конкурсу Уповноважений подаватиме свою кандидатуру до Кабінету Міністрів України.

“Уповноважений із захисту державної мови буде керуватись законом “Про забезпечення функціонування української мови як державної” і робитиме все, що вказано в законах і в Конституції України”, — сказав Гнаповський.

Як писала “Новинарня“, Офіс Омбудсмана України оголосив конкурс з добору кандидата на посаду Уповноваженого із захисту державної мови на початку серпня.

Документи приймали до 30 серпня. Сам конкурс відбудеться 4 вересня 2019 року об 11:00.

Нагадаємо, 25 квітня, після двомісячного розгляду, Верховна Рада ухвалила закон “Про забезпечення функціонування української мови як державної”. “За” проголосували 278 народних депутатів при мінімально необхідних 226.
Голова ВР Андрій Парубій підписав закон 14 травня, президент Петро Порошенко – 15 травня.

Читайте також:
“Ви витрачаєте гроші на імітацію”: директор Інституту української мови звернувся до президента

Мовний закон набув чинності. ЩО ВІН ПЕРЕДБАЧАЄ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна