Рада призначила новим прем’єром Олексія Гончарука. ХТО ВІН ТАКИЙ

 

На першому засіданні Верховної Ради ІХ скликання депутати затвердили нового прем’єр-міністра України – Олексія Гончарука.

Як повідомляє “Новинарня”, надвечір у четвер, 29 серпня, за нього проголосували 290 нардепів.

Голосування по фракціях:

  • “Слуга народу”- 247 за (із 252)
    не голосували – 4 (Клочко, Маріковський, Нагорняк, Холодов), відсутній – 1 (Булах)
  • “Опозиційна платформа – За життя” – 0 (із 43)
  • позафракційні – 21 (із 37)
    за – Разумков, Стефанчук, Довгий, Іванчук, Петьовка, Требушкін, Яценко та ін., проти – 1 (Савчук)
  • “Європейська солідарність” – 0 (із 27)
    проти – 26 (у т.ч. Порошенко), не голосував – 1 (Кубів)
  • “Батьківщина” – 0 (із 24)
    утрималися – 12, не голосували – 11 (у т.ч. Тимошенко), відсутні – 1 (Шкрум)
  • “За майбутнє” – 22 (із 22)
    за – Балога, Батенко, Бондар, Герега, Дубневич, Гузь, Івахів, Кіссе, Палиця та ін.
  • “Голос” – 0 (із 17)
    утрималися – 13 (у т.ч. Вакарчук), не голосували – 4 (Бобровська, Железняк, Клименко, Піпа)

Із травня 2019 року Олексій Гончарук працював заступником керівника офісу президента Зеленського.

“Мені надіслали відео з 2013 року, де я на Майдані щось емоційно пояснюю журналістам. На запитання хто я, я відповів: “Громадянин України”. Відтоді це не змінилося. Але тоді було страшно, а зараз в цій країні – не страшно. Це важливо”, – заявив Гончарук перед голосуванням. 

Він сказав, що “в новому уряді красти не будуть”, а основним завданням назвав економічне зростання. Пообіцяв не втручатися в роботу Нацбанку, але “зберігати діалог” з установою. 

Пообіцяв “почистити податкову” до кінця року. Згадав про “ще одну біду” – контрабанду, каже, що знає, як припинити це системне явище. Анонсує Україну без контрабанди до кінця року.

Гончарук акцентував, що вестиме переговори з новою місією МВФ в Україні вже найблтжчим часом.

На репліку нардепа з Волині Ігора Гузя “щодо вирішення питання вугільної галузі”, Гончарук лаконічно відповів: “Записав, зробимо”.

Відповідаючи на запитання “ОПЗЖ” про встановлення миру на Донбасі, кандидат у нардепи заявив, що “Європейська солідарність” є й інша частина владної команди, тож вирішувати це питання потрібно всім разом.

Олексій Валерійович Гончарук, 35 років

Народився 7 липня 1984 року в смт Городня Чернігівської області.

За освітою – юрист. З 2001 по 2006 рік навчався в Інституті права ім. Володимира Великого Міжрегіональної академії управління персоналом, отримавши кваліфікацію магістра права. Закінчив Академію державного управління при президентові України. Випускник “Аспен-інституту” (Київ), Києво-Могилянської бізнес-школи. Має науковий ступінь доктора філософії в галузі права. Доцент кафедри фінансового та банківського права Інституту права ім. Володимира Великого.

Працював молодшим юристом ТОВ “Городнянський завод продтоварів”, у девелоперській фірмі “PRIOR-Invest” у Києві (2005-2008).
Компанію викрили у незаконній схемі – “PRIOR-Invest” стала посередником у “терміновому” продажу землі з лісом першої категорії під селом Коцюбинське в Ірпінському районі у 2008 році.

2007 року Гончарук набув право на зайняття адвокатською діяльністю. З 2018 року це право зупинене..

З 2008 року — арбітражний керуючий, засновник і керівний партнер юридичної фірми. З 2009 року — голова Всеукраїнської ГО “Асоціація допомоги постраждалим інвесторам”. Заступник гендиректора ТОВ “Перша українська індустріально-інвестиційна компанія”.

Колишній позаштатний радник колишнього піністра екології та природних ресурсів (Ігоря Шевченка), першого віцепрем’єр-міністра – міністра економічного розвитку і торгівлі (Степана Кубіва).

Голова третейського суду при ВГО “Союз інвесторів України”.

З вересня 2015 по 2019 рік — голова незалежного експертно-аналітичного центру Офіс ефективного регулювання (BRDO).

У 2014-му Олексій Гончарук був першим номером списку кандидатів до Верховної Ради від партії “Сили людей” (набрала 0,11%).

За інформацією ЗМІ, міністр екології та природних ресурсів Ігор Шевченко, якого називали креатурою олігарха Олександра Онищенка, намагався затвердити Гончарука на посаді голови Держслужби геології й надр, але через конфлікт із прем’єром Арсенієм Яценюком призначення не відбулося.

Уже на посаді заступника керівника офісу президента Зеленського Олексій Гончарук пообіцяв іпотеку під 12-13% річних, легалізацію грального бізнесу і відкриття ринку землі до 2020 року.

Гончарук також був серед тих, хто виступив проти тези про можливий дефолт, запропонованої олігархом Коломойським. Зокрема, закликав не будувати “екзотичні сценарії”, аби не відлякувати інвесторів.

Його батько, Валерій Гончарук, як відомо з відкритих джерел, працював заступником секретаря обласного комітету Соціал-демократичної партії України (об’єднаної), очолюваної Віктором Медведчуком.

Як інформувала “Новинарня“, 29 серпня уряд Володимира Гройсмана пішов у відставку.

Читайте також:
Олена Кондратюк стала віцеспікером парламенту

Першим заступником спікера обрали Стефанчука

Разумкова обрали головою Верховної Ради України

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна