Коломойський заявив, що Україні слід оголосити дефолт

 

Український олігарх Ігор Коломойський вважає, що Україні слід оголосити дефолт.

Про це він заявив в інтерв’ю британському виданню Financial Times, інформує Радіо Свобода.

На думку Коломойського, Україні треба наслідувати приклад Греції, яка у 2015 році стала першою розвиненою країною, що не змогла повернути кредит Міжнародному валютному фонду, хоча відмова від співпраці була тимчасовою.

Олігарх вважає, що Києву не варто боятися дефолту. Як приклад Коломойський також навів Аргентину, яка “багато разів зазнавала дефолту, але її борги були реструктуровані” і у країни “все нормально”.

Коломойський також висловив думку, що якщо президент Володимир Зеленський буде прислухатися до Заходу, то його чекають такі ж низькі рейтинги, як у екс-президента Петра Порошенка.

Місія Міжнародного валютного фонду розпочала роботу в Україні 21 травня. Представник МВФ в Україні Йоста Люнгман заявляв, що місія перебуватиме в Україні два тижні й оцінюватиме виконання поточної програми співпраці з фондом.

Вранці 22 травня агентство “Українські новини” написало, що місія МВФ “сьогодні чи завтра повертається до Вашингтона” у зв’язку з рішенням президента про розпуск парламенту та через певні кадрові призначення в адміністрації президента.

Проте у представництві МВФ в Україні цю інформацію спростували, запевнивши, що експерти Міжнародного валютного фонду продовжують зустрічі з представниками української влади.

Нагадаємо, у грудні 2018 року Фонд затвердив нову програму фінансування stand-by для України на $3,9 млрд., що базується на чотирьох пріоритетних напрямах.

Зокрема, серед вимог МВФ до України було зрівняння цін на газ для населення з ринковими цінами, проведення реформи у банківському секторі, зменшення розміру дефіциту державного бюджету, запровадження кримінальної відповідальності за незаконне збагачення.

Відомо, що місія планує перебувати в Україні два тижні.

Читайте також:
Повернення “Приватбанку” Коломойському загрожує країні дефолтом, – звернення Порошенка

Коломойський повернувся в Україну

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна