Україна може отримати транш МВФ цьогоріч, – Климпуш-Цинцадзе

 

Україна має всі шанси виконати необхідні умови за програмою Міжнародного валютного фонду Stand By для отримання другого траншу, але для цього потрібна взаємодія принаймні трьох гілок влади – уряду, президента й Верховної Ради.

Про це повідомила під час перебування з візитом у Вашингтоні віце-прем’єр-міністр України Іванна Климпуш-Цинцадзе, передає ”Укрінформ”.

“Я мала зустріч із представниками МВФ. Наприкінці травня вони готуються до візиту (в Україну, – “Н”) для проведення огляду щодо виконання умов діючої програми (співпраці з МВФ, – “Н”) і нашої готовності для отримання другого траншу”, – зазначила український урядовець.

Вона підкреслила, як в розмові з представниками Фонду їй ніхто не висловлював позицій, що Україна може не отримати жодного з двох запланованих на 2019 рік траншів.

“Мені не висловлювали такої думки, але це залежатиме від того, як ми справимося з тими структурними маяками, які закладені в наших домовленостях. І тут залежить дуже багато як раз від цієї тристоронньої співпраці – між урядом, президентом і парламентом”, –  сказала Климпуш-Цинцадзе.

Також віце-прем’єр-міністр наголосила, що насправді часу залишилось не так багато. “Я думаю, що для нас важливо максимальну кількість рішень, які потребують, зокрема участь парламенту, ухвалити приблизно до кінця червня – початку липня“, – зазначила урядовець.

Тоді, за її словами, це “дає нам шанс, що ми виконаємо умови меморандуму і отримаємо черговий транш”.

Віце-прем’єр-міністр підкреслила, що від продовження співпраці з МВФ залежить і подальша взаємодія України з іншими міжнародними фінансовими організаціями, і здатність вчасно розрахуватися з виплатами по кредитах. Тому, наголосила вона, “існує спільний інтерес усіх гілок влади, щоб Україна впоралась з тими викликами, які ми маємо”.

Читайте також:

МВФ виступає за запровадження податку на вуглекислий газ у світі

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна