Комітет Ради підтримав відставку Гройсмана

 

Комітет Верховної Ради з питань правової політики та правосуддя підтримав відставку Володимир Гройсмана з посади прем’єр-міністра та рекомендував парламенту визначитися шляхом голосування щодо його відставки.

Про це в середу, 29 травня, повідомив перший заступник голови цього комітету Леонід Ємець.

“По Гройсману рішення прийняте, тепер справа за Радою”, – написав він у Facebook.

Також профільний комітет підтримав розгляд у другому читанні проекту Виборчого кодексу (№3112-1), який пройшов перше читання ще 7 листопада 2017 року.

“Є 18 голосів за! Виборчий кодекс пройшов комітет!”, – додав Ємець. Він зазначив, що до цього “три місяці не було кворуму”.

Як відомо, 20 травня новообраний Президент України Володимир Зеленський склав присягу на вірність Україні та приступив до виконання обов’язків. Тоді ж він заявив про намір розпустити ВР та закликав членів уряду піти у відставку. Увечері того ж дня Гройсман заявив про своє рішення піти з посади Прем’єр-міністра. Свою заяву він передав на розгляд Верховної Ради 22 травня.

Як інформувала “Новинарня“, Петиція про відставку Зеленського зібрала 25 тис. голосів.

Читайте також:
Луценко піде у відставку лише після наступних виборів

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна