Луценко піде у відставку лише після наступних виборів

 

Генпрокурор Юрій Луценко піде у відставку лише після парламентських виборів.

Про це він заявив у понеділок, 28 травня, в ефірі програми “Свобода слова” на ICTV.

“Я вважаю, що треба поважати вибір українського народу, який обрав нового президента, але це не означає, що в один день всі мають піти у відставку. Бо Конституція і закони України обумовлюють, хто має піти у відставку, а хто дещо пізніше повинен прийняти відповідне рішення”, – сказав генеральний прокурор.

На уточнювальне питання ведучого про дату відставки, Луценко відповів наступне: “Вибори до парламенту відбудуться в 20-х числах липня, відповідно, новообраний парламент сформує свої керівні органи, складе коаліцію, обере уряд, і після цього прийме рішення про нового генерального прокурора”.

“Для себе таке рішення я прийняв, вважаю, що моє завдання разом із колегами з правоохоронних органів провести ще не тільки чесні президентські, а й чесні парламентські вибори, і після цього я піду у політику – не в списки будь-яких партій, а до людей, з якими буду працювати над своїм баченням розвитку України”, – заявив Луценко, який до призначення в ГПУ бувлідером фракції Блоку Порошенка в парламенті.

За його словами, він не боїться втратити “будь-яку депутатську недоторканність”.

“Завжди вважав, що центр української політики знаходиться не під куполом Верховної Ради, а на вулиці, там, де вона насправді слугує людям”, – сказав Луценко.

Нагадаємо, раніше Луценко говорив з Зеленським дві години в офісі “Кварталу”.

Читайте також:
Луценко не збирається йти на парламентські вибори, – ЗМІ

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна