Нові норми українського правопису не входитимуть у ЗНО ще 5 років

 

Наступні п’ять років у завданнях тесту ЗНО з української мови та літератури не будуть перевірятися нові норми українського правопису.

Про це у четвер, 15 серпня, повідомив директор Українського центру оцінювання якості освіти Валерій Бойкоповідомляє “Укрінформ”.

“У зв’язку з набуттям чинності нового українського правопису відповідно до розпорядження МОН впродовж найближчих 5 років нові норми українського правопису, допоки вони не стануть усталеною практикою в навчальних закладах середньої освіти, перевірятися в тесті з української мови та літератури не будуть. Тобто, не буде завдань, в яких перевірятиметься правильність написання проект – проєкт, кафедра – катедра, аудиторія – авдиторія тощо”, – сказав Бойко.

Водночас, коли випускник при виконанні завдання тесту з власної ініціативи послуговуватиметься новим правописом, це не буде вважатися помилкою.

Нагадаємо, 22 травня Кабінет міністрів схвалив нову редакцію українського правопису. Документ у новій редакції розробили фахівці Української національної комісії з питань правопису. Він має замінити редакцію від 1992 року.

Як повідомляла “Новинарня“, Український центр оцінювання якості освіти повідомив, що 274 учасники зовнішнього незалежного оцінювання (ЗНО) отримали максимальні 200 балів. Вісім із них отримали 200 балів з двох предметів і один – із трьох предметів.

Читайтет також:
“Индик не проходить”. Максим Стріха – про те, чому українцям не слід боятися нового правопису

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна