Підсумки ЗНО: харків’янка отримала “200” з трьох предметів, найслабше – Закарпаття

 

Український центр оцінювання якості освіти повідомив, що 274 учасники зовнішнього незалежного оцінювання (ЗНО) отримали максимальні 200 балів. Вісім із них отримали 200 балів з двох предметів і один – із трьох предметів.

Як повідомляє “Новинарня“, про це в четвер, 15 серпня, розповів виконувач обов’язків директора Українського центру оцінювання якості освіти Валерій Бойко на пресконференції.

“Найбільша кількість таких абітурієнтів з математики, англійської мови та хімії“, – зазначив Бойко.

Так, з математики 200 балів отримали 98 абітурієнтів, із хімії – 77, з англійської мови – 36, з біології – 26, з української мови та літератури – 17, з історії України – 13, з фізики – чотири, з німецької мови, іспанської мови та географії – по одному абітурієнту.

“Ми маємо одного учасника, який зареєструвався на три предмети й отримав три оцінки по 200 балів”, – повідомив Бойко. За його словами, це – учениця загальноосвітньої школи із Харкова.

Найбільша кількість “200-бальників” у Києві (63), у Львівській області (41), Харківській (25) та Дніпропетровській областях (20).

“Пасуть задніх за своїми результатами Закарпатська, Рівненська і Чернівецька області. Там найбільша кількість абітурієнтів, які отримали результат початкового рівня і найменша кількість абітурієнтів, які отримали результати високого рівня”, – розповів Бойко.

Найкращі результати демонструють випускники гімназій, ліцеїв, колегіумів, тобто закладів загально-середньої освіти, які здійснюють цілеспрямований відбір на навчання, принаймні до старшої школи.

“Діти, навчаючись у такому достатньо якісному середовищі, демонструють хороші результати. Такі ж результати демонструють спеціалізовані школи. Трошки гірші результати є у навчально-виховних комплексів. Але традиційно ми бачимо, що загальноосвітні наші школи , тобто пересічні школи, займають лише 4-ту сходинку за результатами державної повної атестації”, – резюмував Бойко.

Як інформувала “Новинарня“, бойовики “ДНР” не випускають школярів на підконтрольну Україні територію для складання ЗНО.

Читайте також:
На Донеччині на ЗНО зареєструвалися 834 випускники з окупованих районів

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна