На Донеччині на ЗНО зареєструвалися 834 випускники з окупованих районів

 

У Донецькому регіональному центрі оцінювання якості освіти на ЗНО зареєструвалися 834 випускники шкіл з тимчасово окупованої території.

Про це у Facebook повідомив голова Донецької обласної військово-цивільної адміністрації Олександр Куць.

“834 випускники 11-х класів, які проживають на тимчасово окупованій території, зареєструвалися на ЗНО в Донецькому регіональному центрі оцінювання якості освіти. Усі вони протягом кількох років навчалися за програмою дистанційної або екстернатної освіти у школах, розташованих на контрольованій території”, — написав очільник області.

Він зазначив, що найбільша кількість зареєстрованих на ЗНО — жителі Донецька та Макіївки — 461 та 102 учні відповідно.

За словами Куця, такі цифри були оприлюднені на освітянському форумі, що відбувся на базі Краматорської української гімназії. Понад 200 вчителів з усієї області зібралися, щоб поділитися найкращими практиками, набутими під час впровадження освітньої реформи, Нової української школи та інклюзивної освіти.

“Згоден з освітянами: маємо виховати розумних та активних людей, патріотів, готових брати на себе відповідальність за своє життя та свою державу. Звернув увагу на необхідність активніше залучати дітей, які вимушені жити на тимчасово окупованій території, до загальноукраїнського освітнього простору”, — наголосив Олександр Куць.

Читайте також:
Школярів без ID-карток не допустять до складання ЗНО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.