Резонансна ДТП у Харкові: апеляційний суд залишив у силі вирок Зайцевій та Дронову

 

Харківський апеляційний суд не задовольнив апеляційні скарги Олени Зайцевої та Геннадія Дронова, засуджених за смертельну ДТП у центрі Харкова.

Як повідомляла “Новинарня“, таким чином вирок Київського райсуду Харкова залишився у силі – 10 років позбавлення волі для кожного.

Захист Зайцевої просив суд пом’якшити покарання своїй підзахисній до 5 років позбавлення волі з позбавленням права керувати транспортом на 2 роки, а також звільнити її від відбування покарання, визначивши випробувальний термін.

Захист Дронова же — виправдати його і закрити кримінальне провадження стосовно нього.

Нагадаємо,  резонансна ДТП у Харкові сталася увечері 18 жовтня 2017 року. Олена Зайцева, прийомна дочка відомого бізнесмена Василя Зайцева, перебувала за кермом автомобіля Lexus RX. Встановлено, що вона проїхала на червоне світло на великій швидкості, що стало причиною зіткнення з автомобілем Volkswagen Touareg, яким керував підприємець Геннадій Дронов.

Під час судового засідання сторона обвинувачення стверджувала, що дівчина в момент ДТП перебувала під впливом опіатів і грубо порушила ПДР уже не вперше. Своєю чергою захист заявляв, що Зайцева вживала заспокійливе перед експертизою.

Захист Дронова звинувачення спростовував, заявляючи, що водій Touareg їхав на зелене світло.
Спершу Дронов проходив у справі як свідок. Пізніше суд відмовився визнати його потерпілим.

На початку листопада 2017 року Геннадію Дронову також повідомили про підозру у порушенні ч. 3 ст. 286 КК України, як і Зайцевій.

Читайте також:
Кортеж Зеленського спричинив ДТП. ФОТО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна