В Україні сьогодні відзначають День Сил спецоперацій ЗСУ

 

У понеділок, 29 липня, в Україні відзначають День Сил спеціальних операцій Збройних сил України.

Начальник Генштабу ЗСУ Руслан Хомчак привітав українських військових спецпризначенців із професійним святом.

“З нагоди свята висловлюю подяку всім військовослужбовцям та ветеранам цього славного роду сил за самовіддану службу України та високу громадянську позицію. Бажаю вам, вашим рідним і близьким міцного здоров’я, щастя, успіхів у здійсненні всіх планів і задумів в ім’я подальшого зміцнення Української держави та її обороноздатності. Слава Силам спеціальних операцій Збройних сил України! Слава Україні!” — йдеться у привітанні.

Начальник Генштабу ЗСУ зазначив, що Сили спецоперацій наразі є одним із найсучасніших підрозділів ЗСУ.

“Сформовані в розпал російської агресії Сили спеціальних операцій успішно пройшли непростий шлях від становлення до набуття необхідних бойових спроможностей. Сьогодні воїни-спецпризначенці по праву вважаються представниками одного із найбільш сучасних компонентів Збройних сил України, який здатний ефективно виконувати широкий спектр спеціальних і бойових завдань у будь-яких умовах обстановки”, — наголосив Хомчак.

Читайте також:
Три роки ССО ЗСУ: на 100% замінено радянські гвинтівки, і не тільки

Командування ССО ЗСУ також оприлюднило привітання.

“Сьогодні, коли Україна у небезпеці, ви, у неймовірно складних умовах, під постійними обстрілами терористів демонструєте незламний характер та волю до перемоги. Звитяга і героїзм розвідника є безцінним. Свій високий професіоналізм та відданість справі військовослужбовці Сил спеціальних операцій неодноразово підтверджували як під час виконання завдань Антитерористичної операції, так і в складі Операцій об’єднаних сил. Мужність і стійкість військовослужбовців Сил Спеціальних Операцій Збройних Сил України, виявлені під час захисту рідної землі, довели підступному агресорові переваги у професійній і моральній підготовленості наших воїнів, їх вірності обов’язку та Вітчизні”, — сказав із нагоди свята командувач ССО ЗСУ генерал-лейтенант Ігор Луньов.

Бійці ССО ЗСУ записали відеозвернення до побратимів із привітанням зі святом.

“Найпростіший день був учора. Далі нам на шляху треба тільки все більше працювати – як над собою, так і над нашою країною. І найголовніше — повертайтеся живими! Слава Україні”, — сказали бійці ССО.

Як повідомляла “Новинарня“, на початку 2019 року було офіційно затверджено нову символіку Сил спеціальних операцій Збройних сил України — вовкулака на сірому тлі та девіз “Іду на ви!”.

Читайте також:
Снайпери ССО вперше вийшли в гори для виконання завдань

Спецпризначенці ефектним відео показали, як “вестимуть переговори” з окупантами

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна