“Іду на ви!”. Порошенко затвердив символіку Сил спецоперацій ЗСУ

Президент України Петро Порошенко офіційно затвердив нову символіку Сил спеціальних операцій Збройних сил України: вовкулака на сірому тлі та девіз “Іду на ви!”

Про це він заявив у четвер, 17 січня, у виступі перед учасниками навчань на полігоні 142-го навчально-тренувального центру ССО ЗСУ в Бердичеві Житомирської області.

“Днями підписав указ щодо заснування емблеми і прапора Сил спеціальних операцій Збройних сил України та штандарта командувача. Відтепер їхнім девізом стануть слова київського князя Святослава Хороброго: “Іду на ви!”, які ще більше тисячі років тому наводили жах на ворогів”, — зазначив Порошенко під час церемонії.

Прапор отримав командувач Сил спеціальних операцій СЗУ генерал-лейтенант Ігор Луньов.

За словами президента, воїни-спецпризначенці за час війни з російським агресором виконали понад 3 тисячі бойових завдань, з яких понад 700 — спеціальні операції.

“Всього з початку війни з російським агресором воїнами-спецпризначенцями було виконано більше 3 тисяч бойових завдань, з них понад 700 — це проведення спеціальних дій, інформація про які, з відомих причин, не підлягає розголошенню”, — сказав Порошенко.

Підрозділами Сил спеціальних операцій було знищено і взято в полон значну кількість окупантів, захоплено багато зразків ворожого озброєння, яке в подальшому склало потужну доказову базу в міжнародних судах, ініційованих нашою державою проти країни-агресора.

Читайте також:
“Вовкулака, хорунжий і хрест Богуна”. Нові однострої і знаки розрізнення ЗСУ – повне портфоліо

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.