Майбутній нардеп фігурував у розмовах радника Путіна про захоплення Криму

 

Майбутній народний депутат, самовисуванець Сергій Коровченко фігурував у телефонних розмовах радника президента РФ Володимира Путіна Сергія Глазьєва стосовно захоплення Криму Росією, які записали українські спецслужби у лютому 2014 року.

Про це у п’ятницю, 26 липня, повідомляє “Слідство.Інфо”.

Зокрема, під час розмови Глазьєв розповідає депутату Державної думи РФ Костянтину Затуліну, що міністра юстиції Криму та людину Віктора Медведчука Коровченка слід зберегти на посаді.

“Я там з Медведчуком зараз зв’язався, вони дадуть свої пропозиції. У них там вже зараз міністр юстиції Криму (Коровченко, — “Н”), чинний на сьогодні. Їхній хлопець, вони його добре характеризують. Він сказав, що підтягне команду юридичну. Нам треба цього Коровченка зберегти, щоб він міністром юстиції Криму і залишився”, — заявляв радник Путіна.

Слід зазначити, Коровченко з 2006 по 2010 рік був помічником на той час депутата Верховної ради Андрія Портнова. За часів президентства Віктора Януковича, Коровченко спочатку керував управлінням з представництва в судових органах Ради міністрів АР Крим, а у 2013-2014 роках очолював Головне управління юстиції.

За фактом “плівок Глазьєва” велося розслідування, офіційних обвинувачень Коровченку не висунули.

Як писала “Новинарня“, у березні 2018 року прокуратура АР Крим (м. Київ) відкрила кримінальне провадження за ознаками скоєння злочину, передбаченого ч. 1 ст. 111 КК України (держзрада) стосовно Сергія Коровченка.

Читайте також:
ГПУ викликала Портнова на допит у справі Майдану

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна