В Україні випробували модернізовані ракети “Вільха” зі збільшеною дальністю ураження

 

На Одещині відбувся черговий етап випробування ракет реактивної системи залпового вогню “Вільха” зі збільшеною дальністю ураження.

Про це у четвер, 25 липня, сказав заступник секретаря Ради національної безпеки і оборони України Сергій Кривонос по завершенню випробування, повідомляє сайт РНБО.

“Стрільби відбулися успішно”, — заявив заступник секретаря РНБО.

Під час випробувань Кривонос взяв участь у перевірці технічних рішень та результатів ураження цілей на максимальній дальності.

Він зауважив, що Рада національної безпеки і оборони України ухвалила низку рішень щодо забезпечення якнайшвидшого прийняття на озброєння та постачання нових ракет для реактивних систем залпового вогню.

“Вільха” — розробка конструкторів державного підприємства “Державне Київське конструкторське бюро “Луч” у співпраці з іншими державними і приватними підприємствами оборонно-промислового комплексу України. Виробництво ракет здійснюватиметься в Україні за замкненим циклом.

Як повідомляла “Новинарня“, державне випробування системи і реактивного боєприпасу до нього “Вільха-Р” пройшли успішно і найближчим часом буде підписано наказ щодо поставки на озброєння ЗСУ комплексу і боєприпасу.

Читайте також:
Зеленський змінив склад РНБО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна