Турчинов і далі опікується випробуваннями ракет “Нептун” і “Вільха”

доповнено

На полігоні ЗС України на Одещині відбувся черговий етап випробувань українських ракет “Вільха-М” та ракет з касетною бойовою частиною “Вільха-Р”.

Про це у Facebook 23 травня написав екс-секретар РНБО Олександр Турчинов.

“Українські науковці та виробничники продовжують виконувати завдання з реалізації ракетної програми, мета якої – до кінця року прийняти на озброєння ракети “Вільха-М”, “Вільха-Р” та мобільний комплекс крилатих ракет “Нептун”. Сподіваюся що, незважаючи на кадрові зміни в секторі безпеки і оборони України, ракетні проекти будуть виконуватися за затвердженим планом, і робота по зміцненню обороноздатності нашої держави не зупиниться”, – зазначив Турчинов.

За його словами, випробування триватимуть до кінця тижня. Також повинні відбутися пуски крилатих ракет мобільного комплексу “Нептун”.

У випробуваннях взяв участь міністр оборони Степан Полторак.

ДОПОВНЕНО. Як повідомила прес-служба Генштабу ЗСУ, 23 травня в Одеській області відбувся етап випробування ракет “Вільха-М” та “Вільха-Р”.

“Випробування проводилися на дистанціях до 125 км і пройшли успішно… У разі успішного завершення всіх випробувань планується бути прийнятий на озброєння української армії вже у 2019 році”, – сказано в дописі.

“Вільха” — український ракетний комплекс з коригованим боєприпасом калібру 300 мм, розроблений на основі реактивної системи залпового вогню 9К58 “Смерч”.

Читайте також:
“В України тепер є крилата ракета”: на Одещині відбулися пуски ПКР “Нептун”. ФОТО, ВІДЕО

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна