В ООС на розтяжці підірвався снайпер 8 опсп Богдан Бігус із Хмельницького

доповнено, додано фото

У четвер, 18 липня, під час виконання бойового завдання в районі проведення операції Об’єднаних сил загинув 28-річний військовослужбовець Богдан Бігус із Хмельницького.

Про це в п’ятницю, 19 липня, інформує пресцентр ООС.

Богдан Бігус, позивний Баррет, служив у 8-му окремому полку спеціального призначення ССО Збройних сил України, що дислокується у Хмельницькому. Звання – старший солдат, спеціальність – снайпер групи спеціального призначення.

Відомо, що військовий повертався з бойового завдання із своїм товаришем і натрапив на розтяжку. Через значні осколкові поранення він загинув на місці.

Згодом офіційно заявили, що Бігус загинув під час вогневого зіткнення з ДРГ противника, від чисельних осколкових поранень внаслідок підриву на вибуховому пристрої з розтяжкою.

Баррет пішов на фронт 2014 року добровольцем – у батальйон Нацгвардії ім. Кульчицького. Згодом підписав контракт із ЗСУ.

У спецпризначенця залишилися мати, дружина та двоє маленьких дітей (синові півтора роки).

Богдан Бігус - 8 опсп ССО _3 Богдан Бігус - 8 опсп ССО _4 Богдан Бігус - 8 опсп ССО _2 Богдан Бігус - 8 опсп ССО _1
<
>

“Про трагедію ми вже повідомили маму Богдана. Наразі робимо все необхідне, щоб швидше доставити тіло військового додому”, – розповів військовий комісар Хмельницького обласного комісаріату Сергій Присяжнюк.

Похований у Хмельницькому на Алеї Героїв міського кладовища Ракове.

За даними “Новинарні“, Богдан Бігус – десята бойова втрата ЗСУ в липні.

1 липня внаслідок ранкового обстрілу бойовиками санітарного автомобіля “Хаммер” з протитанкової керованої ракети загинули сержант Ірина Шевченко та старший матрос Сергій Майборода з 36-ї окремої бригади морської піхоти ЗСУ.

4 липня в  лікарні Курахового від отриманих поранень помер старший солдат 24-ї окремої механізованої бригади імені Короля Данила Едуард Лобода.

4 липня біля Хутора Вільного на Луганщині від кульового поранення снайпера поліг солдат Олег Жуков з 54-ї окремої механізованої бригади ЗСУ.

7 липня біля Південного внаслідок влучання ворожої міни загинув солдат 24 ошб “Айдар” 53 омбр Владислав Локтіонов.

10 липня внаслідок обстрілу вантажівки ЗСУ під селом Гранітне із ПТРК загинув військовослужбовець 406-ї окремої артилерійської бригади імені генерал-хорунжого Олексія Алмазова ВМС ЗСУ молодший сержант Антон Фака.

11 липня в шпиталі в Києві помер від поранення, отриманого 27 червня під Мар’їнкою, старший сержант із 74-го розвідувального батальйону Олександр Колодяжний, “народний герой України”.

12 липня біля села Тарамчук на Донеччині від кулі снайпера загинув боєць 24-ї окремої механізованої бригади ЗСУ імені короля Данила старший солдат Володимир Салітра.

15 липня під Авдіївкою загинув Дмитро Лісовол із 92-ї окремої механізованої бригади ЗС України.

Читайте також:
Окупанти 10 разів порушили “режим тиші. Один боєць ЗСУ загинув від підриву

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.