Під Мар’їнкою на фугасі підірвався боєць 24 омбр Едуард Лобода

оновлено

У міській лікарні Курахового від отриманих поранень помер старший солдат 24-ї окремої механізованої бригади імені Короля Данила Едуард Лобода, позивний “Фугас”.

Про втрату в четвер, 4 липня, інформує пресцентр бригади.

У 24 омбр повідомляють, що 3 липня він разом з побратимами забезпечував прикриття проміжків, де передбачалась дія диверсійно-розвідувальних груп противника.

За попередньою інформацією було, відомо, що протягом останнього місяця противник невеликими групами проникав у Мар’їнку, встановлюючи міни, як на маршрутах, якими пересувались військові, так і цивільні.

“Група наших військових, яку очолював старший солдат Лобода, обрала правильний рубіж для протидії, що дозволило унеможливити проникнення ворожих диверсантів в район наших підрозділів. Та, вочевидь напередодні, противник встиг встановити на даному напрямку фугаси з новітніми датчиками руху російського виробництва. Едуард, який був попереду своєї групи, прикрив побратимів від вибуху, прийнявши весь удар на себе. Майже добу медики намагались врятувати йому життя, але, на жаль, поранення виявились несумісними з життям”, – інформують у бригаді.

Боєць народився 2 січня 1994 року на Сумщині (село Підопригори Лебединського району).

Едуард гарно малював, писав вірші. У 2012-му вступив на навчання до історичного факультету СумДПУ. Брав участь в Революції Гідності, після 2-го курсу пішов на війну – збирався довчитися по закінченні бойових дій.

У бригаді кажуть, що він був на фронті спочатку добровольцем, потім – підписав контракт зі Збройними силами.

Фугас воював у складі окремої тактичної групи імені капітана Воловика, з 2016 року – у тактичній групі “Сапсан” ДУК ПС, був інструктором з мінно-саперної справи, розвідником.

З 2018-го служив із побратимами у 24-й бригаді за контрактом.

Старший солдат, оператор-радіотелефоніст 24 омбр.

Едуард Лобода 1 Едуард Лобода 2 Едуард Лобода 3
<
>

“Майже всьому навчився сам. Крім майстерності у своєму покликанні, був душею компанії і завжди готовим прийти на допомогу своїм побратимам. Користувався великим авторитетом у колективі, завжди йшов першим і повертався останнім. Не боявся брати відповідальність на себе” – так згадують про Едуарда побратими.

Залишились батьки і молодший брат (служить у 27 ореабр).

За даними “Новинарні“, Едуард Лобода – третя бойова втрата ЗСУ в липні.

1 липня внаслідок ранкового обстрілу бойовиками санітарного автомобіля “Хаммер” з протитанкової керованої ракети загинули сержант Ірина Шевченко та старший матрос Сергій Майборода з 36-ї окремої бригади морської піхоти ЗСУ.

Читайте також:
Кадрові військові РФ заміновують тил, – розвідка

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна