“Народний герой”-розвідник Олександр Колодяжний помер після поранення під Мар’їнкою

доповнено

“Народний Герой України” Олександр Колодяжний “Кол” помер у лікарні після четвертого поранення, яке він отримав у зоні проведення Операції об’єднаних сил на Донбасі.

Про це в четвер, 11 липня, повідомила радниця голови Дніпропетровської ОДА Тетяна Губа на сторінці у соцмережі Facebook.

“Олександр Колодяжний, старший сержант 74-го розвідувального батальйону, наш земляк, кавалер ордена “За мужність” 3 -го ступеню, має звання “Народний Ггерой України”, чудова людина, сміливий, відважний воїн. Четверте поранення виявилося несумісним з життям. 11 липня, в центральному військовому шпиталі, зранку серце зупинилося”, – написала вона.

Лікарі в Головному військовому клінічному госпіталі в Києві боролися за його життя до останнього.

Журналістка Наталка Нагорна пише, що поранення розвідник отримав поблизу Мар’їнки на Донеччині.

Згодом стало відомо, що старший сержант із 74-го окремого розвідувального батальйону (74 орб) Колодяжний дістав важкі поранення внаслідок підриву на міні під час виконання бойового завдання в районі міста Мар’їнка 27 червня.

Як відомо, Колодяжний Олександр Леонідович народився 1 січня 1974 року в Дніпрі. Строкову службу проходив у десантних військах. Надалі працював у Дніпрі, був торговим представником.

Був мобілізований під час третьої хвилі у липні 2014 році як доброволець, на фронті — з вересня 2014-го. Учасник оборони Донецького аеропорту (дві ротації, у жовтні та листопаді 2014 року), боїв в Авдіївській промзоні, в районі Маріуполя.

У ДАПі, ризикуючи собою, Кол підніс український прапор над старим терміналом.

Також Олександр був і серед перших бійців, які брали під контроль Авдіївську промку.

За свої мужні вчинки він отримав високе звання Народного героя у 2017 році. 

Журналіст Юрій Бутусов називає Колодяжного “одним з кращих розвідників Збройних сил України” та пише, що поранення розвідник отримав при виконанні особливо важливого бойового завдання.

“Остання бойова операція, в якій він взяв участь, стала успішною, але тепер цей успіх затьмарений трагедією”, – пише журналіст.

У воїна залишилися мати й дорослий син.

За попередньою інформацією, прощання з Олександром Колодяжним відбудеться у його рідному Дніпрі 13 липня.

За даними “Новинарні“, Олександр Колодяжний – сьома бойова втрата ЗСУ в липні.

1 липня внаслідок ранкового обстрілу бойовиками санітарного автомобіля “Хаммер” з протитанкової керованої ракети загинули сержант Ірина Шевченко та старший матрос Сергій Майборода з 36-ї окремої бригади морської піхоти ЗСУ.

4 липня в міській лікарні Курахового від отриманих поранень помер старший солдат 24-ї окремої механізованої бригади імені Короля Данила Едуард Лобода.

4 липня біля Хутора Вільний на Луганщині від кульового поранення снайпера поліг солдат Олег Жуков з 54-ї окремої механізованої бригади ЗСУ.

7 липня біля Південного (Донецька область) унаслідок влучання ворожої міни загинув солдат 24 ошб “Айдар” 53 омбр Владислав Локтіонов.

10 липня під селом Гранітне внаслідок обстрілу вантажівки ЗСУ з ПТРК агинув військовослужбовець 406-ї окремої артилерійської бригади імені Олексія Алмазова ВМС ЗСУ молодший сержант Антон Фака.

Читайте також:
П’ять років тому РФ із “Градів” обстріляла позиції під Зеленопіллям. Україна вшановує десятки загиблих. ІМЕНА

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна