Під Гранітним загинув боєць 406 оабр Антон Фака з Миколаєва

доповнено

Унаслідок обстрілу вантажівки ЗС України 10 липня під селом Гранітне загинув військовослужбовець 406-ї окремої артилерійської бригади імені генерал-хорунжого Олексія Алмазова ВМС ЗСУ молодший сержант Антон Фака.

Про це повідомила пресслужба 406 оабр.

“Ми втратили нашого побратима через збройну агресію російсько-терористичних угрупувань. Загинув справжній патріот своєї країни – молодший сержант Антон Фака”, – йдеться в дописі.

“Таким ми його і запам’ятаємо, як і те, хто це зробив. Командування бригади та товариші щиро співчувають родичам загиблого і, при першій нагоді, обов’язково нагадають його ім’я окупантам”, – зазначили в підрозділі.

Відомо, що Антон Фака – з міста Миколаїв, 1997 року народження.

Бойову втрату підтвердив також пресцентр ОС.

“Учора, внаслідок влучання протитанкової керованої ракети у вантажний автомобіль одного з підрозділів ООС поблизу населеного пункту Гранітне, від отриманих поранень загинув молодший сержант Антон ФАКА.
Командування Об’єднаних сил висловлює співчуття родині та близьким загиблого військовослужбовця”, – сказано в дописі на ФБ-сторінці пресцентру ОС 11 липня.

Видання “Український мілітарний портал” публікує фото КрАЗа 406 оабр, який був підбитий із ПТРК:

КрАЗ 5233 після влучання керованої протитанкової ракети. Фото: Український мілітарний портал

Як інформувала “Новинарня“, колона, у складі якої був автомобіль нового голови Донецької облдержадміністрації Павла Кириленка, потрапила під обстріл біля лінії розмежування в районі південної околиці села Гранітне (Бойківський район Донецької області).

Інцидент стався на виїзді з Гранітного в бік КПВВ “Гнутове”. Автівка голови Донецької ОДА, що стояла неподалік, не постраждала. Ворожою керованою ракетою було уражено кузов вантажівки КрАЗ зі складу Об’єднаних сил. Обстріл вівся з напрямку окупованої Нової Мар’ївки.

Президент Володимир Зеленський висловив співчуття родині воїна, який загинув в автомобілі ЗСУ, та побажав швидкого одужання іншому пораненому армійцеві, якого госпіталізували.
Президент доручив начальнику Генштабу Руслану Хомчаку “максимально посилити активність підрозділів ЗСУ з виявлення та знешкодження диверсійних груп і миттєво та жорстко реагувати на будь-які інші спроби збройних провокацій проти українських мирних громадян і військовослужбовців”.

Раніше цього дня журналістка Тетяна Ніколаєнко, посилаючись на свої джерела, розповіла, що голова Донецької ОДА і ВЦА Павло Кириленко “без попередження поїхав на лінію вогню”. Як результат – “у машині супроводу один поранений, один убитий. Керівництво ООС про це дізналось по факту трупа”.

За даними “Новинарні“, Антон Фака – шоста бойова втрата ЗСУ в липні.

1 липня внаслідок ранкового обстрілу бойовиками санітарного автомобіля “Хаммер” з протитанкової керованої ракети загинули сержант Ірина Шевченко та старший матрос Сергій Майборода з 36-ї окремої бригади морської піхоти ЗСУ.

4 липня в міській лікарні Курахового від отриманих поранень помер старший солдат 24-ї окремої механізованої бригади імені Короля Данила Едуард Лобода.

4 липня на Луганщині від кульового поранення снайпера поліг солдат Олег Жуков з 54-ї окремої механізованої бригади ЗСУ.

7 липня в зоні ООС унаслідок влучання ворожої міни загинув солдат 24 ошб “Айдар” 53 омбр Владислав Локтіонов.

Читайте також:
Обстріл колони голови ДонОДА під Гранітним: Зеленський доручив посилити активність ЗСУ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна