КМІС дає “Слузі народу” більше 52% і пускає в Раду Смешка замість Вакарчука. СОЦІОЛОГІЯ

 

Рейтинг партії “Слуга народу” за тиждень нібито зріс на майже 4 відсотки і тепер складає 52,3% серед тих, хто буде голосувати і визначився з вибором.

Про це йдеться в пресрелізі щодо результатів опитування громадської думки від 3 до 13 липня 2019 року, яке провів Київський міжнародний інститут соціології (КМІС).

Друге місце посідає “Опозиційна платформа – За життя” (10,3%), розгубивши за тиждень майже 4 відсотки.

Рейтинг партії Петра Порошенка “Європейська солідарність”, за даними КМІС, опустився до 7,9%.

ВО “Батьківщина” може розраховувати на 5,8%. До парламенту, за цими замірами, проходить партія Ігоря Смешка “Сила і честь” із підтримкою в 5,1%, заробивши 1 відсоток.

За даними КМІС, підтримка партії “Голос” Святослава Вакарчука падає і наразі становить 4,0%.

За партію “Опозиційний блок” проголосували б 3,0%, за партію “Громадянська позиція” – 2,5%, за Радикальну партію Олега Ляшка – 2,4%, за Партію Шарія – 1,5%, за ВО “Свобода” – 1,5%, за “Українську стратегію Гройсмана” – 1,3%.

За інші партії загалом проголосували 2,4%.

Партії в анкеті стояли в тому порядку, що будуть у виборчому бюлетені.

Не визначилися наразі 21,8% виборців.

Тижнем раніше КМІС виводив такі результати: “Слуга народу” – 48,5%, “ОПЗЖ” – 14,1%, “ЄС” – 9,2%, “Баткьівщина” – 6,2%, “Голос” – 4,4%, “СіЧ” – 4,1%, “Опоблок” – 2,5%.

Методом особистого інтерв’ю 3-13 липня опитано 2004 респонденти, що мешкають у 125 населених пунктах усіх регіонів України (крім АР Крим) за триступеневою стохастичною вибіркою з квотним відбором на останньому ступені, що репрезентативна для населення України віком від 18 років. У Луганській і Донецькій областях опитування проводилося тільки на території, що контролюється українською владою. Статистична похибка вибірки (з імовірністю 0,95 і за дизайн–ефекту 1,5) не перевищує: 3,3% для показників близьких до 50%, 2,8% — для показників близьких до 25%, 2,0% — для показників близьких до 10%, 1,4% — для показників близьких до 5%.

У КМІС зазначили, що на потрапляння партії до Ради впливає також і похибка.

“Якщо партія набирає 5% [за результатами опитування] — це не означає, що вона проходить. Тому насправді говорити, що хтось проходить чи не проходить, складно. Партії “Голос” та “Сила і честь” на межі проходження в парламент”, – цтує “Громадське” заступника виконавчого директора КМІС Антона Грушецького.

Нагадаємо, за опитуванням Центру Разумкова, оприлюдненим 15 липня, “Голос” упевнено проходить до Ради з третього місця.

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна