Радник Зеленського пропонує перейменувати Росію. В РФ відреагували

 

Радник президента України Володимира Зеленського і кандидат в народні депутати від партії Слуга народу Микита Потураєв запропонував на українських картах називати Російську Федерацію Московією

Про це він сказав у інтерв’ю Ukrlife.TV, опублікованому на YouTube.

“Можемо взагалі на своїх картах почати називати їх Московія. Що нам заважає? Це символічні дії, які змінюють дискурс. Ми можемо вічно жити в чужих дискурсах. А повинні створювати свої. Ця країна (РФ) тривалий час називалася по-іншому: Московія, Татарія. Вони хочуть повернутися до витоків – давайте ми їм допоможемо”, – сказав він.

Він також висловив думку, що по суті Росія є “тимчасово непідконтрольними Китайській Республіці територіями”.

Потураєв також запропонував перейменувати “російську” мову на “руську”.

“Українська російська” мова зовсім інша. Ми повинні її перейменувати. І сказати, що у нас руська мова, а там (в Росії, – ред.) – російська”, – заявив він.

У РФ вже відповіли на пропозицію Потураєва. Член Ради Федерації Франц Клінцевич на своїй сторінці в Facebook заявив, що співчуває Зеленському, який має таких помічників. Він назвав ініціативу перейменувати Росію на Московію нісенітницею.

“Можна тільки поспівчувати президенту України Володимиру Зеленському: з такими радниками навіть кашу зварити не вийде. Замість того, щоб допомагати йому розгрібати завали, яких в Україні повним-повнісінько, вони несуть відверту нісенітницю. Просто смішно”, – написав Клінцевич.

Як інформувала “Новинарня“, кандидат Зеленського на Луганську ОДА має релігійних партнерів у “ЛНР”.

Читайте також:
“Не бачу проблеми”: Зеленський висловився про статус російської мови на Донбасі

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна