Самодіяльна поїздка нового голови ДонОДА на лінію фронту призвела до загибелі військового, – ЗМІ

оновлено

Несанкціонована поїздка нового голови Донецької обласної держадміністрації Павла Кириленка на лінію розмежування призвела до загибелі одного та поранення ще одного супроводжуючого.

Про це в середу, 10 липня, повідомила в соцмережі журналістка Тетяна Ніколаєнко, посилаючись на свої джерела.

“Голова Донецької ВЦА Кириленко (той, що родичі на окупованій території) без попередження поїхав на лінію вогню – в машині супроводу один поранений, один убитий. Керівництво ООС про це дізналось по факту трупа”, – написала Ніколаєнко у “Фейсбуці”.

“Напевно, ви здогадуєтесь, що я хочу написати в другому абзаці – “правильно, а чого не голову?” І які хедхантери це дарування знайшли?” – додала вона.

На прохання “Новинарні” уточнити, коли й де сталася ця подія, журналістка дала посилання на допис координатора групи “Інформаційний спротив – Південь” Сергія Братчука.

“Сьогодні близько 15:00 у районі південної околиці Гранітного ворожим ПТРК був уражений вантажний автомобіль КрАЗ одного з підрозділів Об’єднаних сил“, – пише Братчук про обстріл у Бойківському районі Донеччини, на північ від маріуполя.

За його даними, протитанкова керована ракета влучила в кузов вантажівки.

Офіційні джерела викладені факти щодо голови ОДА не коментують.

Водночас речник пресцентру штабу ОС у вечірньому зведенні повідомив: “Внаслідок ворожих обстрілів 1 військовослужбовець загинув, 3 отримали поранення та 2 – бойове травмування”.

При цьому, інформує пресцентр Об’єднаних сил, серед дев’яти обстрілів на Донеччині з початку доби до 19:00, один – у районі населеного пункту Гратітне з напрямку Нової Мар’ївки, із протитанкового ракетного комплексу.

Як повідомляла “Новинарня“, президент Володимир Зеленський призначив уродженця Донеччини, прокурора Павла Кириленка головою Донецької ОДА 5 липня. Доти він був військовим прокурором Ужгородського гарнізону Західного регіону 22 вересня 2017 року.

У день представлення Кириленка в Краматорську стало відомо, що його в базі “Миротворця” бойовиком так званої “ДНР” значиться його старший брат Євген Кириленко, зареєстрований в тій квартирі в Макіївці, що і Павло. Він служить окупантам у лавах “МГБ ДНР”.

Президент Зеленський виправдав Кириленка: “Ми всі розуміємо, що там (на непідконтрольній території) живуть такі ж українці як і ми. Ми повинні це пам’ятати. Звичайно, що у Павла там сім’я, там батьки його і там брат… Батьки там живуть, це їх земля, вони вважають себе українцями, вони нікуди не хочуть переїжджати. Я розумію, Павло пропонував… зрозуміло, це їхній вибір” – сказав Зеленський.
“А що стосується брата Павла… то з братом він не розмовляє через політичні розбіжності”, – додав президент.

Читайте також:
Регіонали, сепари, волонтери, бізнесмени. Хто вони – перші вісім голів ОДА від Зеленського

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна