Кримчанина, який хотів вбити за георгіївську стрічку, посадили на вісім років

 

Суд визнав вихідця з Криму винним у закінченому замаху на вбивство добровольця бійця добровольчого батальйону ОУН та члена “Білого молота” Віталія Регора.

Про це йдеться у вироку Шевченківського районного суду Києва від 21 червня, повідомляє «Судовий репортер».

Зазначається, що обвинувачений житель Севастополя побачив у Youtube події 9 травня 2016 року в місті Києві, де чоловік у камуфляжній формі добровольчого батальйону «ОУН» зірвав з жінки «георгіївську стрічку».

Начебто після цього відео в обвинуваченого виник умисел на вбивство.

“За допомогою невстановлених інтернет-ресурсів чоловік розшукав незнайомця, з’ясував його місце проживання тощо. А 5 вересня 2016 напав на потерпілого на проспекті Перемоги поблизу зупинки громадського транспорту. Жертву він схопив ззаду і завдав не менше десяти ударів ножем та був впевнений, що цього досить для настання смерті. Але людина вижила”, – передає видання.

В суді обставини справи ніким не оспорювалися. Хоча обвинувачений переконував, що не хотів убивати, а тільки провчити. Але суд вважає, що це спростовується матеріалами справи щодо кількості ножових ударів, а пояснення обвинуваченого спрямовані тільки на уникнення покарання. Крім того, що чоловік діяв умисно, свідчать і показання свідка, який бачив бійку і почав переслідувати обвинуваченого.

Суд призначив покарання у виді 8 років позбавлення волі.

Також суд ухвалив стягнути близько 35 тис грн компенсації витрат на лікування і 500 тис. грн моральної шкоди.

Як інформувала “Новинарня“, відомий ультраправими поглядами Віталій Регор “Кефір” був бійцем “Добровольчого батальйону ОУН”. Невідомий напав на нього 5 вересня біля підземного переходу на площі Перемоги. У мережі було поширено відео з нападом та словами пораненого (“Це сепари зробили”). У реанімації 17-ї лікарні Регору видалили селезінку, в нього були серйозно пошкоджені легені і права рука.

У березні 2016 року Віталій Регор став підозрюваним у справі хуліганства. Його звинуватили у завданні ножем колото-різаних ран плеча громадянину ісламської республіки Іран. Про це на своїй сторінці у Facebook свого часу писав член колегії МВС і депутат Верховної Ради Антон Геращенко. У суді доброволець з’явився із численними забиттями обличчя.

Читайте також:
“Два засуджені на сто доларів”. Поліція відзвітувала про рік заборони георгіївської стрічки

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна