Путін каже, що Трамп зробив тему українських моряків однією з пріоритетних

 

Президент РФ Володимир Путін заявив, що президент США Дональд Трамп під час спілкування на саміті “Великої двадцятки” порушував тему українських моряків як одну з пріоритетних.

Про це Путін заявив на пресконференції за підсумками саміту G20 у суботу, 29 червня, повідомляє “Інтерфакс“.

“Ця тема піднімалася – я не пам’ятаю, на обіді чи в ході нашої зустрічі. Але, у всякому разі, президент США зробив цю тему однією з пріоритетних в ході нашого спілкування на «двадцятці»”, – сказав Путін.

Ми пояснили, що там відбувається. Говорили на цю тему. Рішення поки немає. У нас іде судовий розгляд. Потрібно дочекатися, будемо потім це вирішувати”, – додав він.

Водночас президент РФ заявив, що “головне, щоб це не було в рамках передвиборної кампанії в Україні, щоб ці процеси не були пов’язані з внутрішньополітичною українською тематикою”.

Також Путін заявив, що питання щодо українських моряків не пов’язане з участю Росії в Парламентській асамблеї Ради Європи.

“До чого тут ПАРЄ та українські моряки?”, – сказав Путін, відповідаючи на запитання, чи справді умовою повернення РФ у ПАРЄ було звільнення українських моряків.

За словами президента РФ, питання стосовно українських моряків буде вирішено “спокійно в робочому режимі”.

Як писала “Новинарня“, раніше прессекретар Кремля Дмитро Пєсков повідомив, що Трамп порушував тему українських моряків під час зустрічі з Путіним на полях саміту G20. Хоча сам Трамп одразу після цієї зустрічі сказав журналістам, що цю тему вони з Путіним не обговорювали.

Читайте також:
Мей зустрілася з Путіним уперше після Солсбері:
закликала звільнити моряків ВМСУ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна