Мей зустрілася з Путіним уперше після Солсбері: закликала звільнити моряків ВМСУ

 

Прем’єр-міністр Британії Тереза Мей зустрілася з президентом Росії Володимиром Путіним на полях саміту G20 в японській Осаці.

На зустрічі в п’ятницю, 28 червня, Мей закликала звільнити українських моряків, передає The Guardian.

Крім того, вона заявила Путіну про неможливості нормалізації відносин при наявності з боку РФ загроз Великій Британії та її союзникам.

“Вона сказала президенту, що нормалізація наших двосторонніх відносин не відбудеться, доки Росія не припинить безвідповідальну і дестабілізуючу діяльність, яка загрожує Великій Британії та її союзникам”, – заявив представник британського уряду. Він нагадав про вороже втручання РФ у внутрішні справи інших країн, російську дезінформацію та кібератаки.

“Вона також зазначила, що дії Росії в Україні викликають глибоку стурбованість, і що для досягнення прогресу необхідно здійснити деескалацію конфлікту та звільнити 24 українських військовослужбовців, судна яких були силою захоплені в Чорному морі”, – зазначив  представник Даунінг-стріт.

За словами Терези Мей, Лондон має неспростовні докази причетності РФ до інциденту з отруєнням Сергія і Юлії Скрипалів у Солсбері.

Як відомо, це перша зустріч Мей і Путіна на міжнародному рівні після отруєння у Солсбері подвійного агента Сергія Скрипаля і його дочки в березні минулого року.
Напередодні Путін заявив, що зрада Скрипаля мала бути покарана, хоча заперечив причетність РФ до застосування нервово-паралітичної речовини “Новичок” у Солсбері.

Читайте також:
Трамп і Путін в Осаці обговорили Україну. Полонених – ні?

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна