У Сімферополі окупанти “віджали” український храм

 

У підконтрольному Росії арбітражному суді міста Сімферополя 28 червня винесли рішення по вилученню Кафедрального собору святих рівноапостольних Володимира й Ольги із підпорядкування Православній церкві України.

Про це в п’ятницю, 28 червня, повідомляє кореспондент “Громадського”.

Так, “суддя” Вадим Шкуро постановив задовольнити позов Міністерства майнових і земельних відносин анексованого Криму в частковому обсязі.

У постанові окупаційного суду сказано, що приміщення собору необхідно вилучити повністю. Суд прощає управлінню Кримської єпархії УПЦ КП заборгованість в обсязі 2 гривень 95 копійок та пені в розмірі 5 гривень 24 копійок. Однак, постановив стягнути з Кримської єпархії 12 тисяч рублів державного мита, що є доходом федерального бюджету. Позивачем в арбітражному суді виступала представник Міністерства, Юлія Шароватова.

Відзначимо, що в лютому 2019 року окупаційна влада анексованого Криму повідомила вірянам собору Володимира й Ольги в Сімферополі, щоб вони «звільнили приміщення».

Згодом стало відомо, що архієпископ Сімферопольський і Кримський Климент проситиме міжнародну спільноту застосувати персональні санкції проти організаторів знищення Української православної церкви Криму.

Вже у березні 2019 року архієпископ Чернігівський і Ніжинський Євстратій Зоря заявив, що окупанти звернулися до так званого суду, щоби відібрати у Православної церкви України єдиний храм в окупованому Сімферополі.

Як повідомляла “Новинарня“, Православна Церква України звернулась до Організації об’єднаних націй, Організації з безпеки та співробітництва у Європі (ОБСЄ), до країн-гарантів “Мінського процесу”, до Європейського Союзу та усіх демократичних країн через ескалацію гонінь Церкви на окупованих Росією українських територіях Донбасу та в Криму.

Читайте також:
У Бахмуті на Донеччині будують перший храм ПЦУ. Треба 10 тис. доларів

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна