ПЦУ звернулась в ООН та ОБСЄ через гоніння Церкви на Донбасі та в Криму

 

Православна Церква України звернулась до Організації об’єднаних націй, Організації з безпеки та співробітництва у Європі (ОБСЄ), до країн-гарантів “Мінського процесу”, до Європейського Союзу та усіх демократичних країн через ескалацію гонінь Церкви на окупованих Росією українських територіях Донбасу та в Криму.

Про це йдеться у зверненні синоду ПЦУ, передає УНН.

Так, зазначається, що Синод розглянув низку питань, пов’язаних зі становленням в Україні єдиної помісної автокефальної Православної Церкви, зокрема щодо закидів РПЦ до української держави про “втручання у внутрішні церковні питання”, переслідування віруючих ПЦУ в Криму та на Донбасі.

“Враховуючи ці загрози та постійний тиск на духовенство і вірних нашої Церкви на окупованих Росією українських територіях Донбасу та в Криму звертаємося до Організації об’єднаних націй, Організації з безпеки та співробітництва у Європі (ОБСЄ), до країн-гарантів „Мінського процесу“, до Європейського Союзу та загалом до усіх демократичних країн, міжнародних та міжконфесійних інституцій із закликом вплинути на тих, від кого на цих територіях залежить прийняття рішень, для того, щоби припинити ескалацію гонінь на нашу Церкву”, — йдеться в заяві Синоду.

Священнослужителі також закликали всіх віруючих, особливо у дні Великого Посту, молитися про перемогу і мир, про громади і духовенство Церкви на окупованих територіях Донбасу та в Криму і за всіх, хто страждає від поневолення.

Як повідомляла “Новинарня“, починаючи з березня, виникає загроза повної заборони діяльності громад і священнослужителів Православної церкви України в ОРДЛО.

Про це заявив глава ПЦУ митрополит Епіфаній, за його словами, є загроза конфіскації майна громад та депортації священиків з окупованих територій.

Читайте також:
ПЦУ проситиме про санкції щодо Росії за знищення церкви Криму

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна