ПЦУ проситиме про санкції щодо Росії за знищення церкви Криму

 

Архієпископ Сімферопольський і Кримський Климент проситиме міжнародну спільноту застосувати персональні санкції проти організаторів знищення Української православної церкви Криму.

Про це повідомляє “Укрінформ”.

“Я хочу звернутися до міжнародної спільноти, до послів європейських країн, Сполучених Штатів Америки, Канади в Україні, щоби вони особисто взяли ситуацію під свій контроль. І щоб у разі посилення (тиску, — “Н”) і ліквідації української церкви на теренах Криму були введені персональні санкції”, — сказав він.

Архієпископ уточнив, що проситиме про застосування санкцій не лише щодо тих, хто підписав постанову про розірвання угоди про надання Кримській єпархії УПЦ (КП) приміщення Кафедрального собору в Сімферополі, а й безпосередньо проти керівництва Росії.

За його словами, він очікує від Міністерства юстиції порушення справи щодо арешту активів РФ на території України.

Як інформувала “Новинарня“, окупаційна влада Криму повідомила вірянам храму ПЦУ у Сімферополі, щоб вони “звільнили приміщення”.

Читайте також:
До Православної церкви України перейшли вже понад 300 парафій УПЦ МП

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна