У Бахмуті на Донеччині будують перший храм ПЦУ. Треба 10 тис. доларів

 

Перший храм Православної церкви України будуватимуть у Бахмуті на пустирі неподалік 24-ї школи.

Про це в середу, 1 травня, пишуть “Донбас.Реалії”.

Сьогодні, за словами Благочинного Бахмутського округу отця Павла, Православна Церква України в Бахмуті налічує понад сотню вірян. На недільну службу приїжджають також віруючі з навколишніх сіл та міст, але у тісному підвалі, де зараз проходять богослужіння, місця ледь вистачає.

«Якщо ми знайдемо 10 тисяч доларів, ми замовимо дерев’яну церкву, вона хрестообразно зроблена, з куполами, монтується за три дні. Господь дасть буде там і собор, і монастир чоловічий»,– каже Благочинний Бахмутського округу отець Павло.

За словами архієпископа Донецького і Маріупольського Сергія, на Донеччині зареєстровано понад 130 парафій Православної церкви України, 36 з яких знаходяться на тимчасово окупованих територіях.

«Наші священики на окупованій території не займаються політикою, вони виключно виконують свої пасторські обов’язки. Вірян на тимчасово окупованій території просто лякають, кажуть, якщо будете ходити в українські храми, то ви не будете отримувати пенсію. Якщо ви будете підтримувати українську церкву, значить ви українці, а це буде каратися», – розповідає архієпископ Сергій.

30 квітня архієпископ Донецький і Маріупольський Сергій освятив місце під забудову храму у Бахмуті, Новодмитривці та Покровську. Кошти на будівництво храмів будуть збирати з пожертв церкві.

Парафія Православної церкви України була зареєстрована в Бахмуті у 2013 році. З того часу у підвальному приміщенні ГО «Бахмут Український» проходять богослужіння та здійснюються церковні таїнства. На адання змеленої ділянки у місті під будівництво храму віряни чекали майже 5 років. Цього року під забудову храму Православної церкви України місцева влада Бахмута надала пів гектара землі по вулиці Олександри Колпакової.

Як інформувала “Новинарня“, бойовики відібрали храм ПЦУ на окупованій Донеччині, щоби віддати його УПЦ МП.

Читайте також:
Окупаційна влада Криму хоче забрати єдиний храм ПЦУ, – Зоря

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна