Окупанти хочуть відібрати у ПЦУ єдиний храм у Сімферополі, – архієпископ Зоря

 

Архієпископ Чернігівський і Ніжинський Євстратій Зоря заявив, що окупанти звернулися до так званого суду, щоби відібрати у Православної церкви України єдиний храм в окупованому Сімферополі.

Про це архієпископ написав на сторінці у Facebook.

“Управління Кримської єпархії Помісної ПЦУ отримало листа від окупаційного міністерства земельних і майнових відносин про дострокове розірвання договору оренди на будівлю, де знаходиться єдиний в Сімферополі храм ПЦУ”, – сказав він.

За словами владики, окупанти вказують причиною такого рішення – відсутність оплати оренди в розмірі 2 рублі.

“Вимагають компенсувати збитки і сплатити штраф до бюджету республіки в 2 тисячі рублів, а також звертаються до суду з позовом щодо припинення оренди”, — пояснив Євстратій.

Архієпископ стверджує, що визначена в документах орендна плата давно була внесена. Євстратій вважає, що одночасність атаки російських силовиків проти кримських татар і чергова спроба знищити ПЦУ в Криму — події з одного ряду.

Як повідомляла “Новинарня“, Православна Церква України звернулась до Організації об’єднаних націй, Організації з безпеки та співробітництва у Європі (ОБСЄ), до країн-гарантів “Мінського процесу”, до Європейського Союзу та усіх демократичних країн через ескалацію гонінь Церкви на окупованих Росією українських територіях Донбасу та в Криму.

Читайте також:
До ПЦУ перейшли уже 458 парафій і два кафедральні собори

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна