Кандидати від “Слуги народу” бездумно копіпастять чужі виборчі програми

 

Кандидати до парламенту від партії “Слуга народу” копіюють один в одного передвиборчі програми, не читаючи їх. У кількох випадках в цих програмах, розміщених на сайті ЦВК, помилково вказані місця проживання та роботи інших кандидатів.

Як передає “Новинарня“, на це звернув увагу народний депутат від БПП Олександр Черненко, колишній голова Комітету виборців України.

“От як буває, коли [президент] так спішив оголосити вибори, що кандидатів на них довелося шукати рандомним методом.
Один кандадат не знає, які райони входять до його округу, інша «скопіпейстила» програму свого колеги, навіть професію не поміняла”, – написав Черненко в “Фейсбуці” 28 червня.

“Страшно подумати, як вони закони будуть приймати”, – саркастично додав він.

Черненко навів скріншоти програм двох кандидатів від партії Зеленського.

Безпартійна Любов Шпак, ректор Східноєвропейського університету економіки і менеджменту, висунута партією “Слуга народу”, балотується в окрузі  №194 (Черкаси). Її програма, розміщена на сайті Центрвиборчкому, повністю дублює програму іншого висуванця “СН” – Олександра Дубінського, ведучого програми “Гроші” каналу “1+1”, що йде в нардепи по Київщині.

Скопіювавши вступ і всі обіцянки Дубінського, пані ректор “присвоїла” і такий фрагмент програми Дубінського: “Як журналіст, який багато років займається антикорупційними розслідуваннями, я знаю, як це зробити”.

Щоправда, доктор економічних наук Шпак здогадалася змінити географічну прив’язку програми – замість Василькова й Обухова вказала свої Черкаси.

Натомість кандидат від “Слуги народу” Олексій Ковальов, безпартійний директор, ПП “ЛК-АГРО”, балотується від округу №186 (центр – місто Олешки,  місто Олешки включає також місто Гола Пристань, Голопристанський, Каланчацький, Олешківський, Скадовський райони, частину Чаплинського району). Натомість у скопійованому тексті його виборчої програми, поданої до ЦВК, Ковальов обіцяє як майбутній народний депутат “від КОРАБЕЛЬНОГО, ЧАСТИНИ ДНІПРОВСЬКОГО, ЧАСТИНИ СУВОРОВСЬКОГО РАЙОНІВ у місті Херсоні, БІЛОЗЕРСЬКОГО району”.

Варто зауважити, що програми кандидатів від “Слуги народу” об’єднує однаковий фрагмент: “Я – в команді Президента України Володимира Зеленського, команді чесних людей, які йдуть на вибори, щоб підтримати курс Глави держави та домогтися справжніх змін у країні.
Головна мета нашої команди – докорінно змінити стару систему влади. Разом ми втілимо курс Володимира Зеленського через конкретні законопроекти і політичні рішення, сформуємо професійний та відповідальний уряд”.

Читайте також:
ЦВК оприлюднила статистику щодо кандидатів на виборах-2019

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна