Справа про замах на активіста С14 Мазура: обвинуваченим присудили домашній арешт

 

Олег Акімов, Андрій Павленко та Андрій Вірченко, обвинувачені у замаху на умисне вбивство координатора С14 Сергія Мазура, отримали запобіжний захід – домашній арешт із засобом контролю.

Як передадає “Новинарня“, про це в соцмережі ввечері 26 червня повідомив сам Сергій Мазур.

“Терористам Акімову, Павленку і Вірченку у справі замаху на мене обрали запобіжний захід у вигляді домашнього арешту з електронним браслетом.
Судді мали відпускати, але не наважились. Звісно, ми хотіли тримання під вартою, тим більше є всі підстави, але поки що так. СІЗО для підсудних ще попереду”, – написав координатор “СІЧі” у “Фейсбуці”.

“Попереду багато роботи. Будемо змушувати прокуратуру якісно працювати, адже деякі її представники, такі як Цибульський В.П., займаються відвертим саботажем ведення справи”, – додав він, подякувавши всім громадським активістам, ветеранам АТО та іншим громадянам, які прийшли цього дня до суду в Переяславі-Хмельницькому.

Як інформувала “Новинарня“, у ніч на 10 жовтня 2018 року в Борисполі під Києвом невідомі кинули бойову гранату у квартиру координатора націоналістичної організації “С14” Сергія Мазура, розташовану на другому поверсі, з очевидним наміром його вбити. Тоді був важко поранений батько активіста.

У листопаді 2018 року поліція Київської області затримала чотирьох підозрюваних у здійсненні вибуху. Їм обрали запобіжні заходиОлегу Акімову, який кидав гранату — два місяці СІЗО, Андрію Павленку — так само арешт на 60 днів, Руслану Бальянову — тримання під вартою “з можливістю вийти під заставу у розмірі 145 тисяч гривень”.
Під час обшуків поліція знайшла у підозрюваних два пістолети, обріз мисливської зброї, три залізні труби, пристосовані для нанесення тілесних ушкоджень, а також схованку з гранатами та патронами.

У грудні арешт був продовжений до лютого, але надалі підозрювані вийшли з-під варти (за рішенням Переяслав-Хмельницького міськрайонного суду Київської області від 26 квітня).

Ще один учасник групи – ультрас ЦСКА Дмитро Ісаєнко – втік до Росії.

Сергій Мазур вважає організаторами замаху на себе кримінальних авторитетів із черкаської банди “Торпеди” Олександра Прудивуса та Ігоря Плекана (прізвисько “Пуля)”. Їхні імена не фігурують серед підозрюваних, хоча Мазур стверджує, що саме вони отримали гроші для організації його вбивства.
Угруповання “Торпеда” відоме тим, що на замовлення ФСБ Росії влаштовувало різні провокації в Україні.

Обвинувальні акти щодо цих осіб прокуратура скерувала в суд для розгляду по суті у квітні 2019 року.

Громадська організація “СІЧ” (або С14) відома багатьма акціями прямої дії та активною присутністю на судових процесах над особами, обвинуваченими у злочинах проти Майдану і державної безпеки. Так, “С14” і Сергій Мазур наполягали на засудженні ватажка “тітушок” Юрія Крисіна. Він отримав реальний строк і 9 жовтня був етапований у колонію.

У липні 2018 року в квартирі Мазура в Борисполі поліція проводила обшуки у справі “ромського погрому”.

Читайте також:
Серед п’ятьох підозрюваних у справі замаху на активіста С14 немає замовника злочину

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна