Серед п’ятьох підозрюваних у справі замаху на активіста С14 немає замовника злочину

 

Серед п’ятьох підозрюваних у справі замаху на активіста і координатора С14 Сергія Мазура немає замовника злочину.

Про це повідомила журналістка Ольга Худецька на своїй сторінці у Facebook.

“Сьогодні (3 листопада, — “Н”) на брифінгу поліція Київської області чітко і однозначно заявила, що затримала замовника замаху на активіста Сергія Мазура. На уточнююче питання про кількість затриманих і їх ролі у поліції сказали: “Всього п’ятеро. Двоє пособників, які забезпечили зброєю і троє виконавців безпосередньо замаху, серед яких замовник”, але під кінець брифінгу, забувшись, його називали вже не замовником, а організатором”, — пише Худецька.

Отже, за словами журналістки, справді є троє ймовірних виконавців, проте серед них жодного, кого би прокурори у суді називали організатором чи замовником. Серед інкримінованих їм статей — теж нічого організаторського чи замовницького. “Іще є один незрозумілий раніше судимий, роль його неясна, але інкримінують йому зберігання гранати”, — зазначає Ольга Худецька.

Ще одного чоловіка підозрюють у торгівлі зброєю, але “теж ніяких статтей про пособництво у завершеному замаху на вбивство”.

Отже, серед п’ятьох підозрюваних є ймовірні виконавці, зберігач гранати й торговець зброєю. Замовників немає.

Як повідомляла “Новинарня“, суд заарештував чотирьох підозрюваних у замаху на координатора С14 Мазура.

У ніч на 10 жовтня в Борисполі під Києвом невідомі кинули бойову гранату у квартиру координатора націоналістичної організації “С14” Сергія Мазура.

“С14” відома багатьма акціями прямої дії та активною присутністю на судових процесах над особами, обвинуваченими у злочинах проти Майдану і державної безпеки. Так, “С14” і Сергій Мазур наполягали на засудженні ватажка “тітушок” Юрія Крисіна. Він отримав реальний строк і 9 жовтня був етапований у колонію.

У липні в квартирі Мазура в Борисполі поліція проводила обшуки у справі “ромського погрому”.

Читайте також:

“Тавро тітушки”. Один з учасників замаху на Мазура з С14 – ультрас київського ЦСКА

Суд заарештував чотирьох підозрюваних у замаху на координатора С14 Мазура

Замах на активіста “С14” Мазура: в кімнату кинули гранату РГД-5, батько в реанімації

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна