Справа про ромський погром: поліція обшукала квартиру координатора С14 Мазура

 

У вівторок, 10 липня, поліція провела обшук у квартирі одного з координаторів націоналістичної організації “С14” Сергія Мазура.
Про це він сам повідомив у “Фейсбуці”.

За словами Мазура, обшук у його квартирі в Борисполі відбувся через “циганський погром на Лисій горі” в Києві.

Шукали “битки, балони, іншу зброю. Нічого не знайшли, крім кількох мобільних сімок, які вилучили (вкрали)”, заявив активіст, додавши, що опери відходили через дах будинку.

“До речі, по ухвалі суду обшук мав проводити Зарудній О.В., але замість нього прислали [слідчого С.] Бондара з іншими невстановленими особами. Чи можна тоді ці дії вважати законними, якщо їх чинили неуповноважені особи?” – написав Мазур.

Підтримати його приїхали кілька десятків активістів із Києва, “С14”, “Традиція і порядок”, “Національні дружини”, адвокат, народні депутати Ігор Луценко і Юрій Бублик, депутати з Борисполя та ін.

“Незабаром мене чекають допити і суд. Але завдяки сьогоднішній підтримці вірю, що все буде крепко”, – написав Мазур.

Як повідомляла “Новинарня“, 21 квітня активісти правої організації “C14” розігнали табір ромів на Лисій горі в Голосіївському районі Києва. Поліція Києва розслідує кримінальне провадження за двома статтями – “навмисне пошкодження майна шляхом підпалу” і “хуліганство”.

Набуло розголосу відео, на якому зафіксовано, як невідомі женуться за ромами по вулиці.

Націоналістична організація “С14” не приховувавла, що 21 квітня змусила ромів піти геть із табору на Лисій горі.

Координатор “С14” Сергій Мазур заявляв: “Вони (роми) не виконали вимогу, лише частина покинула табір у парку. Але після переконливих законних аргументів інші теж вирішили піти з забороненої території”.

За його словами, члени організації “поприбирали за ними (ромами) майже все сміття, демонтували палатки та безпечно спалили”.

7 травня глава МВС Арсен Аваков заявив, що у справі про розгін табору ромів поліція оголосила низку підозр.

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна