Суд заарештував чотирьох підозрюваних у замаху на координатора С14 Мазура

оновлено

У суботу, 3 листопада, Бориспільський міськрайонний суд Київської області призначив два місяці перебування в СІЗО чотирьом підозрюваним у замаху на координатора С14 Сергія Мазура.

Про це сам Мазур написав на своїй сторінці в Facebook.

“Перший пішов. Олегу Акімову — 2 місяці СІЗО. Цей той, хто кидав гранату в мою кімнату”, — написав він.

Згодом координатор С14 повідомив, що заарештовано ще одного підозрюваного: “Другому виконавцю, товаришеві гранатометальника Акімова Андрію Павленку — теж 2 місяці СІЗО”.

За словами Сергія Мазура, третьому підозрюваному — Руслану Бальянову — також обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою, “з можливістю вийти під заставу у розмірі 145 тисяч гривень”.

Четвертий підозрюваний Андрій Вірченко так само заарештований на два місяці і перебуватиме у СІЗО. “Прямо у залі суду в перерві зізнався (Вірченко — “Н”), що його колеги займались “сумнівними” підробітками. Щодо себе промовчав”, — зазначають в С14.

П’ятому затриманому, Дмитрові Ісаєнку, інкримінують нелегальний продаж зброї та боєприпасів. “Також (він) активно займається продажем наркотиків”, — повідомляють у С14.

ОНОВЛЕНО. Засідання щодо Ісаєнка суд переніс на понеділок, 5 листопада, на полудень.

Як повідомляла “Новинарня“, поліція Київської області затримала чотирьох підозрюваних у здійсненні вибуху в квартирі координатора праворадикальної організації С14 Сергія Мазура у місті Борисполь, а також замовника злочину.

За словами начальника Головного управління Національної поліції у Київській області Дмитра Ценова, організатор злочину — мешканець Києва, який служив у зоні АТО. Крім нього, до складу злочинної групи увійшли киянин та два мешканці Чернігівської області.

Під час обшуків поліція знайшла у підозрюваних два пістолети, обріз мисливської зброї, три залізні труби, пристосовані для нанесення тілесних ушкоджень, а також схованку з гранатами та патронами.

Як розповів Ценов, правоохоронці також встановили та затримали замовника злочину, який оцінив виконання замаху у 3 тисячі доларів. Начальник главку також додав, що підставою для замаху на Мазура стала його “громадська діяльність”.

Наразі поліція продовжує розшукувати можливих співучасників злочину.

Як відомо, у ніч на 10 жовтня в Борисполі під Києвом невідомі кинули бойову гранату у квартиру координатора націоналістичної організації “С14” Сергія Мазура.

“С14” відома багатьма акціями прямої дії та активною присутністю на судових процесах над особами, обвинуваченими у злочинах проти Майдану і державної безпеки. Так, “С14” і Сергій Мазур наполягали на засудженні ватажка “тітушок” Юрія Крисіна. Він отримав реальний строк і 9 жовтня був етапований у колонію.

У липні в квартирі Мазура в Борисполі поліція проводила обшуки у справі “ромського погрому”.

Читайте також:
Замах на активіста “С14” Мазура: в кімнату кинули гранату РГД-5, батько в реанімації

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна