До суду скерували справу щодо трьох осіб, які кинули гранату в квартиру координатора С14 Мазура

 

Обвинувальні акти щодо трьох осіб, яких обвинувачують у вчиненні закінченого замаху на умисне вбивство координатора С14 Сергія Мазура прокуратура скерувала в суд для розгляду по суті.

Про це в понеділок, 22 квітня, інформує ГПУ.

Вночі 10 жовтня 2018 року приблизно о 0.30 у квартирі координатора націоналістичної організації С14 в Борисполі Київської області пролунав вибух.

“Під час досудового розслідування було встановлено осіб, причетних до вказаного злочину. Ними виявилися двоє уродженців Чернігівської області та мешканець м. Бориспіль. Як встановлено в ході розслідування, обвинувачені намагалися вчинити умисне вбивство на замовлення активіста. Для цього кинули гранату у вікно будинку, де мешкав координатор націоналістичної організації С14. Тоді потерпілого не було вдома, але постраждав його батько“, – кажуть в ГПУ.

Усі троє осіб прокуратурою обвинувачуються у вчиненні закінченого замаху на умисне вбивство.

Як інформувала “Новинарня“, поліція Київської області затримала чотирьох підозрюваних у здійсненні вибуху в квартирі координатора праворадикальної організації С14 Сергія Мазура у місті Борисполь, а також замовника злочину. Імена чотирьох осіб бьули озвучені в залі суду під час обрання їм запобіжних заходів: Олег Акімов, Андрій Павленко та Андрій Вірченко.

Під час обшуків поліція знайшла у підозрюваних два пістолети, обріз мисливської зброї, три залізні труби, пристосовані для нанесення тілесних ушкоджень, а також схованку з гранатами та патронами.

Як інформувала “Новинарня“,  серед п’ятьох підозрюваних у справі замаху на активіста С14 немає замовника злочину.

Читайте також:
“Тавро тітушки”. Один з учасників замаху на Мазура з С14 – ультрас київського ЦСКА

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна