Шостий суд поновив реєстрацію списку партії Саакашвілі на виборах

 

Шостий апеляційний адмінсуд Києва задовольнив скаргу партії “Рух нових сил” Михеїла Саакашвілі на рішення Центральної виборчої комісії про відмову в реєстрації списку політичної сили на виборах. Таким чином, ААС постановив зареєструвати список партії Саакашвілі.

Відповідне рішення суд оголосив на засіданні ввечері у вівторок, 25 червня.

“Ми перемогли! Суд нас підтримав! Ми йдемо на вибори!” – написав Саакашвілі у Facebook, поширивши відео з оголошенням ухвали адмінсуду.

Як інформувала “Новинарня“, 23 червня ЦВК відмовила в реєстрації кандидатам за списком партії “Рух нових сил”. Її лідер Михеїл Саакашвілі, який повернувся в Україну після інавгурації президента Зеленського, пов’язав недопуск на вибори із підступами екс-президента Петра Порошенка. 24 червня активісти “РНС” протестували біля Центрвиборчкому з вимогою зареєструвати їхній список.

Раніше Печерський райсуд Києва ухвалив рішення про те, що сам Михеїл Саакашвілі має право балотуватися до ВР, незважаючи на тривалу відсутність в Україні.

29 травня президент Володимир Зеленський повернув Михеїлу Саакашвілі українське громадянство, після чого той повернувся в Україну і поновив активну політичну діяльність.

Читайте також:
Саакашвілі став на облік у військкоматі

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.