Зеленський повернув Саакашвілі українське громадянство

 

Президент Володимир Зеленський вніс зміни до указу свого попередника Петра Порошенка та повернув громадянство екс-губернатору Одеської області Міхеїлу Саакашвілі.

Як повідомляє “Новинарня“, вдповідний указ опублікований на сайті глави держави.

“Внести до указу президента України від 26 липня 2017 року № 196 “Про припинення громадянства України Бондарєвої Т., Корнійчук О.А., Коротецького Л.О. та інших осіб” зміну, виключивши положення щодо втрати Саакашвілі Міхеїлом громадянства України”, — йдеться в указі.

У документі зазначається, що своїм указом Зеленський також дозволяє прийняти в громадянство України осіб, що становлять державний інтерес для країни.

Зокрема, в українське громадянство приймаються:

  1. Ахмаді Коларіджан Аболфазла, 1983 року народження, уродженець Ісламської Республіки Іран, який проживає у місті Києві;
  2. Костіков Олександр Сергійович, 1997 року народження, уродженець Російської Федерації, який проживає у Донецькій області;
  3. Самед-Заде Емін Іззат огли, 1990 року народження, уродженець Азербайджанської Республіки, який проживає у місті Києві;
  4. Тойгонбаєв Зіятдінбек Курманбекович, 1974 року народження, уродженця Киргизької Республіки, який проживає у місті Києві.

Також президент постановив прийняти до громадянства України як особу, яка має визначні заслуги перед Україною, Альтунсі Тамера Мохаммеда Маджеда, 1972 року народження, уродженця Сирійської Арабської Республіки, який проживає в Одесі.

Нагадаємо, нещодавно адвокат екс-губернатора Одеської області Михеїла Саакашвілі Руслан Чорнолуцький заявив, що передав в адміністрацію президента звернення Саакашвілі, у якому прохання повернути йому громадянство України.

Як писала “Новинарня“, 12 березня 2019 року у ЗМІ було опубліковано інтерв’ю Саакашвілі, в якому він заявив, що повернеться в Україну 1 квітня.

Проте у Держприкордонслужбі тоді підкреслили, що не мають наміру пропускати його в Україну, а міністр внутрішніх справ Арсен Аваков виключив повернення екс-голови Одеської ОДА в Україну після президентських виборів, оскільки “він має заборону на в’їзд на територію України“.

10 вересня 2017 року Саакашвілі прорвався в Україну з території Польщі, не пройшовши прикордонний контроль з українського боку.
12 лютого 2018 року його депортували на територію Польщі.

Читайте також:
СБУ відновила розслідування справи щодо Михеїла Саакашвілі

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна