Саакашвілі заборонили в’їзд в Україну на три роки

 

Начальник Мостиського прикордонного загону прийняв рішення заборонити екс-президенту Грузії Міхеілу Саакашвілі в’їзд в Україну до 13 лютого 2021 року.

Як повідомляє “Новинарня“, про це заявив перший заступник глави Державної прикордонної служби Василь Серватюк.

У документі зазначено, що Держприкордонслужба вважає, що це рішення повністю відповідає вимогам чинного законодавства України.

Відповідне рішення про заборону в’їзду поширюється на усі пункти пропуску на українському кордоні.

Відомство зазначає, що 12 лютого було здійснено “реадмісію М.Саакашвілі за стандартною процедурою”, оскільки він незаконно перебував на території України після рішень судів.

Захист Саакашвілі вважає дане рішення Держприкордонслужби незаконним і має намір його оскаржити.

Пізніше сам Саакашвілі оприлюднив листа від прикордонників у себе в Фейсбуці.

прикордонники Саакашвілі прикордонники1 Саакашвілі
<
>

Нагадаємо, що екс-президента Грузії Михеїла Саакашвілі затримали у столичному ресторані “Сулугуні”. Після цього його вивезли чартерним літаком з України до Польщі. Польща прийняла Саакашвілі за процедурою реадмісії.

У липні 2017 року президент Петро Порошенко позбавив Михеїла Саакашвілі українського громадянства.
Підставою назвали те, що в 2015 році політик нібито вказав недостовірну інформацію в заяві на отримання громадянства й не вказав інформацію про кримінальне переслідування.

Михеїл Саакашвілі за допомогою групи прихильників незаконно “прорвав” польсько-український кордон та потрапив на територію України.

Саакашвілі вперше затримували в його квартирі на вулиці Костьольній 5 грудня, тоді його відбив у правоохоронців натовп прихильників.
Пізніше він жив у наметі біля Верховної Ради, був ще раз затриманий – 8 грудня – у квартирі соратника на вул. Відрадній і поміщений в СІЗО СБУ.
Печерський суд 11 грудня відпустив Саакашвілі, не задовольнивши прохання прокуратури про домашній арешт.
26 січня суд таки змінив йому запобіжний захід на нічний домашній арешт.

Громадянства Грузії Саакашвілі позбавлений. Рідна країна вимагає його екстрадиції.

5 лютого Київський апеляційний адміністративний суд визнав законною відмову Державної міграційної служби надати Саакашвілі статус біженця або особи, що потребує додаткового захист.

Читайте також:
Саакашвілі продовжить опозиційну політику проти Порошенка

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна