Саакашвілі продовжить опозиційну політику проти Порошенка

 

Екс-президент Грузії Міхеіл Саакашвілі заявив, що буде продовжувати організовувати мітинги в Києві та зустрінеться з представниками українських опозиційних партій.

Як повідомляє “Новинарня” з посиланням на “Українську Правду”, про це він сказав під час прес-конференції у Варшаві.

Також Саакашвілі заявив, що зі своїм оточенням організує масовий протестний рух в Україні.

“Цей рух буде розширюватися і я знайду фактичну можливість приєднатися до нього”, – сказав політик.

Він додав, що сьогодні відбудеться зустріч української опозиції. На ній буде лідер “Батьківщини” Юлія Тимошенко та інші.

“Ми повинні мобілізуватися. Якщо я можу допомогти мобілізації української опозиції, я спробую допомогти”, – сказав очільник “Руху Нових Сил”.

Найближчими днями Саакашвілі зустрінеться з сім’єю в Нідерландах, а далі буде рухатися по всій Європі і буду займатися політичною діяльністю.

Саакашвілі також заявив, що його команда буде докладати усіх зусиль, щоб зробити Петра Порошенка “нерукопожатним” за кордоном.

Політик додав, що наступного разу прилетить до України “з одного з європейських міст на звичайному рейсі”.

“Я спокійно прилечу до Борисполя. Мене спокійно зустрінуть люди, і це буде найближчим часом, тому що Порошенку приходить кінець. Ми повинні бути дуже дурними і слабкими, щоб від нього зараз не позбавити Україну. Ну не може ця банда далі керувати Україною”, – наголосив політик.

Також екс-президент Грузії заявив, що хоче постати перед «справедливим українським судом».

“По так званій справі державного перевороту і грошей Курченка я вимагаю справедливого українського суду. Якщо Луценко (генпрокурор України Юрій Луценко – ред.) не брехав, коли виступав у парламенті, а всі ми знаємо, що він брехав, коли казав, що я небезпечний злочинець, то я маю відповісти перед українським судом. Але якщо я злочинець, то чому я тут, чому мене зараз не судять? Як можна так нахабно ігнорувати правові норми?”, – сказав Саакашвілі.

Речниця Європейського Союзу заявила, що у ЄС стежать за розвитком подій навколо видворення колишнього президента Грузії Міхеїла Саакашвілі.  ЄС сподівається на дотримання верховенства права навколо даного інциденту.

Як відомо, 12 лютого Міхеіл Саакашвілі просив допомоги у канцлера Німеччини Ангели Меркель.

“У кафе в Києві на мене напали чоловіки в масках, вони викрали мене, погрожували мені і вивезли мене на приватному літаку в Польщу”, – сказав він газеті Bild.

За його словами, якщо ЄС і, зокрема, Ангела Меркель нічого не зроблять, то Україна зазнає краху.

Читайте також:

Саакашвілі програв апеляційний суд щодо статусу біженця. ОНОВЛЕНО

Нагадаємо, що екс-президента Грузії Михеїла Саакашвілі затримали у столичному ресторані “Сулугуні”. Після цього його вивезли чартерним літаком з України до Польщі. Польща прийняла Саакашвілі за процедурою реадмісії.

У липні 2017 року президент Петро Порошенко позбавив Михеїла Саакашвілі українського громадянства.
Підставою назвали те, що в 2015 році політик нібито вказав недостовірну інформацію в заяві на отримання громадянства й не вказав інформацію про кримінальне переслідування.

Михеїл Саакашвілі за допомогою групи прихильників незаконно “прорвав” польсько-український кордон та потрапив на територію України.

Саакашвілі вперше затримували в його квартирі на вулиці Костьольній 5 грудня, тоді його відбив у правоохоронців натовп прихильників.
Пізніше він жив у наметі біля Верховної Ради, був ще раз затриманий – 8 грудня – у квартирі соратника на вул. Відрадній і поміщений в СІЗО СБУ.
Печерський суд 11 грудня відпустив Саакашвілі, не задовольнивши прохання прокуратури про домашній арешт.
26 січня суд таки змінив йому запобіжний захід на нічний домашній арешт.

Громадянства Грузії Саакашвілі позбавлений. Рідна країна вимагає його екстрадиції.

5 лютого Київський апеляційний адміністративний суд визнав законною відмову Державної міграційної служби надати Саакашвілі статус біженця або особи, що потребує додаткового захист.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна