Саакашвілі зможе балотуватись в Раду, – рішення суду

 

Печерський районний суд Києва розглянув позов лідера партії “Рух нових сил”, експрезидента Грузії Міхеїла Саакашвілі про встановлення факту його проживання в Україні для реєстрації його кандидатом у народні депутати України на позачергових виборах 21 липня.

Про це повідомляє “Укрінформ”.

“Суд виніс справедливе рішення щодо моєї можливості брати участь у парламентських виборах. Ще на крок ближче до перемоги”, — зазначив Саакашвілі після оголошення судового рішення.

Як відомо, згідно із затвердженим ЦВК Календарним планом основних організаційних заходів з підготовки та проведення позачергових виборів народних депутатів України 21 липня, термін висування кандидатів у народні депутати України політичними партіями закінчився 10 червня.

Самовисування кандидатів у депутати тривало до 20 червня.

Як повідомляла “Новинарня“, 29 травня Саакашвілі повернувся до України. Літак з ним на борту приземлився в київському аеропорту “Бориспіль”, прибувши з Варшави.
28 травня президент Володимир Зеленський вніс зміни до указу свого попередника Петра Порошенка та повернув громадянство екс-губернатору Одеської області Міхеїлу Саакашвілі.

У травні адвокат Руслан Чорнолуцький заявив, що передав в адміністрацію президента звернення Саакашвілі, у якому було прохання повернути йому громадянство України.
12 березня 2019 року у ЗМІ було опубліковано інтерв’ю Саакашвілі, в якому він заявив, що повернеться в Україну 1 квітня.

Проте у Держприкордонслужбі тоді підкреслили, що не мають наміру пропускати його в Україну, а міністр внутрішніх справ Арсен Аваков виключив повернення екс-голови Одеської ОДА в Україну після президентських виборів, оскільки “він має заборону на в’їзд на територію України“.

10 вересня 2017 року Саакашвілі прорвався в Україну з території Польщі, не пройшовши прикордонний контроль з українського боку.
12 лютого 2018 року його депортували на територію Польщі.

Читайте також:
Саакашвілі назвав кандидатів до Ради від своєї партії

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна