Саакашвілі просить Зеленського повернути йому громадянство

 

Адвокат екс-губернатора Одеської області Михеїла Саакашвілі Руслан Чорнолуцький заявив, що передав в адміністрацію президента звернення Саакашвілі, у якому прохання повернути йому громадянство України.

Про це Чорнолуцький повідомив у Facebook.

“Настала нова епоха – новий президент! Тому cьогодні був в адміністрації президента України та, як його (Саакашвілі, – “Н”) адвокат, подав на ім’я президента Володимира Зеленського звернення Саакашвілі, щодо відновлення справедливості та повернення українського громадянства”, – написав адвокат.

У зверненні наголошують про незаконне позбавлення громадянства.

“Всі юристи стверджують, що позбавлення мене українського громадянства незаконно, так як за Конституцією України не можна позбавити громадянства громадянина України, а за міжнародним правом не можна залишати людину взагалі без громадянства”, – зазначає екс-губернатора Одещини.

Водночас він стверджує, що йому не потрібні “жодні посади і преференції”.

Саакашвілі запевнив Зеленського, що у випадку появи сумнівів, президент може передати розпорядження голові Державної прикордонної служби про те, що він має право в’їхати в Україну, щоби самому захистити свої права в суді.

Як повідомляла “Новинарня“, 12 березня 2019 року у ЗМІ було опубліковано інтерв’ю Саакашвілі, в якому він заявив, що повернеться в Україну 1 квітня.

Проте у Держприкордонслужбі тоді підкреслили, що не мають наміру пропускати його в Україну, а міністр внутрішніх справ Арсен Аваков виключив повернення екс-голови Одеської ОДА в Україну після президентських виборів, оскільки “він має заборону на в’їзд на територію України“.

10 вересня 2017 року Саакашвілі прорвався в Україну з території Польщі, не пройшовши прикордонний контроль з українського боку.
12 лютого 2018 року його депортували на територію Польщі.

Читайте також:
СБУ відновила розслідування справи щодо Михеїла Саакашвілі

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна