Депутати ПАРЄ досі не мають тексту “проросійського” рішення, яке збираються голосувати

 

У депутатів Парламентської асамблеї Ради Європи досі немає тексту рішення із поправками, за яке вони мають голосувати цієї ночі.

Про це повідомляє “Європейська правда“, кореспондент якої працює безпосередньо на сесії ПАРЄ у Страсбурзі.

Голосування вже мало розпочатися, однак з’ясувалося, що проєкт документу, винесений на голосування, не встигли перекласти на французьку, яка є офіційною мовою РЄ.

Через це президент ПАРЄ Ліліан Морі Паск’є оголосила, що відкладає початок голосування.

Водночас, у депутатів немає також тексту рішення англійською.

У кімнаті, де представники секретаріату поширюють офіційні документи, станом на 19:30 за Києвом зібралися представники делегації, які чекають на перші примірники проекту з інкорпорованими в нього поправками, який буде винесений на голосування.

У вільному доступі немає також електронної версії зведених поправок.

Таким чином, дебати щодо документу відбулися без вивчення змін до нього, і навіть якщо депутати встигнуть отримати текст поправок до початку голосування, то все одно будуть змушені голосувати, не вивчивши їхній зміст.

Як писала “Новинарня“, в ніч на вівторок Парламентська асамблея Ради Європи може ухвалити резолюцію, яка дозволить делегації Росії повернутися, всупереч опору України та її нечисленних союзників у ПАРЄ.

Читайте також:
Президент ПАРЄ порушила регламент, щоб швидше повернути делегацію РФ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна