ДСНС показала наслідки негоди на Західній Україні. ФОТО

 

Станом на 7 годину ранку 27 травня ситуація у Закарпатській та Івано-Франківській областях стабілізується: підтоплень житлових будинків немає.

Про це в понеділок, 27 травня, інформує прес-центр Державної служби з надзвичайних ситуацій.

Зазначається, що в Івано-Франківській області внаслідок інтенсивних опадів на території області протягом 20 – 23 травня в зону підтоплення потрапили 1 тис. 721 житловий будинок та 6 тис. 137 дворогосподарств у 78 населених пунктах області.

Станом на ранок понеділка підтоплень житлових будинків немає.

“Залишаються підтопленими 12 дворогосподарств у 3 населених пунктах області, а саме: Калушський район (м. Калуш, с. Перевозець) та Надвірнянський район (с. Пнів)”, – кажуть в ДСНС.

Рівень води поступово спадає.

У прес-центрі ДСНС наголошують, що від початку робіт підрозділами рятувальників здійснено 138 виїздів для надання допомоги населенню, під час яких евакуйовано 76 осіб з них 12 дітей та 10 автомобілів, відкачано 34 тис. 778 м куб. води, через підтоплені ділянки доріг перевезено 586 осіб, з них 63 дитини.

Повінь на Західній Україні 1 Повінь на Західній Україні 2 Повінь на Західній Україні 3
<
>

На Закарпатті внаслідок інтенсивних опадів на території області протягом 20 – 23 травня в зону підтоплення потрапили 114 житлових будинків (на даний час підтоплень житлових будинків немає), 574 підвальних приміщення житлових будинків (на даний час підтоплень підвалів немає), 610 дворогосподарств (на даний час підтоплень дворогосподарств немає), 1 тис. 988 га сільськогосподарських угідь (залишаються підтопленими 400 га), 170 га пасовищ (на даний час підтоплень пасовищ немає).

Рівень води поступово спадає.

Читайте також:
Негода знеструмила 146 населених пунктів у 5 областях

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна