“Загроза дострокових виборів ВР не усунута – це можна оформити й через суд”

 

Ярослав Юрчишин
громадський активіст, представник партії Святослава Вакарчука “Голос”

(FB)

Вихід “Народного фронту” і формальне оформлення розвалу коаліції зменшує шанс дострокових виборів. Але не усуває цю можливість повністю.

Оскільки в нас політика відбувається переважно не в межах законодавчого поля, а поза його межами, то завтра може з’явитися рішення суду про те, що коаліція розвалилася ще раніше, а тому рахувати тридцять днів треба з моменту виходу, наприклад, “Самопомочі” чи “Батьківщини(у лютому 2016 року – “Н”). Можуть бути і інші рішення суддів, які дадуть аргументи президенту розпустити ВРУ.

І ми знову повертаємо до питання судової реформи. Коли суд використовують у політичній боротьбі, він перестає бути органом верховенства права. На жаль, парламент співвідповідальний за те що деполітизація судової системи, очищення її від недоброчесних суддів, досі не відбулася. А тому має всі шанси бути розпущенним достроково.

Тому в довгостроковій перспективі треба вирішити питання якості судів та доступу до справедливості. За інших умов грати за правилами не вийде, бо правила постійно мінятимуть ті, хто має контролювати їх виконання.

Читайте також:
“Секретний план Зеленського для Ради” полягає в дострокових виборах ВР, – Денисенко

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна